nlc.hu
Sztárok

Interjú Mága Jenniferrel

Mága Jennifer: „Apukám nem úgy támogat, ahogy sokan gondolják”

Nemrég kapott új műsort a TV2-n, ami régi vágya volt. Mága Jennifer az nlc-nek mesélt a mindennapjairól, a terveiről és a karrierjéről.

Hazai és nemzetközi sztárokkal beszélgetsz a Sztárok az életemből című új műsorodban a TV2-n. Mennyire veszed ki a részed az adások szerkesztésében?

Szerencsés vagyok, hiszen fantasztikus emberekkel dolgozhatok együtt a műsorom készítése során. A stábértekezleteken az én véleményemet is kikérik, valamint vannak saját ötleteim is. Nagy öröm számomra, hogy én is kivehetem a részem az előkészületekből, de még nagyon sokat kell tanulnom, hiszen a szerkesztés egy nagyon komoly szakma. Természetesen mindig alaposan felkészülök az interjúalanyaimból. Szerencsére az eddigi vendégeim zömével van közös színpadi tapasztalatom, a többiekkel pedig régóta ismerjük egymást.

Mága Jennifer új műsort kapott a TV2-n (Fotó: Mága Jennifer)

Mága Jennifer új műsort kapott a TV2-n (Fotó: Mága Jennifer)

Mi alapján választjátok ki a vendégeket?

Olyan emberekkel szeretek beszélgetni, akikről azt gondolom, hogy példaértékűek a mai fiatalok számára. Nem kérdés, hogy mindegyik művészt fantasztikus előadónak gondolom, de emberileg is olyan értéket képviselnek, amit nagyra tartok, és többeket közülük barátomnak is mondhatok. Felemelő érzés és megtiszteltetés volt, hogy az első interjúalanyom egy olyan nagyszerű világsztár volt, mint Sheléa, ami azért is nagy dolog, mert az első női duettpartnerem is ő volt. Örülök, hogy tudtunk egyet beszélgetni, hiszen ő olyan sztárokkal dolgozott már együtt, mint Stevie Wonder, Quincy Jones és a 16-szoros Grammy-díjas producer, David Foster.

Melyik volt eddig a kedvenc adásod?

Konkrétan egyiket sem tudnám kiemelni, hiszen minden adást, minden vendégemet imádtam. Minden szereplő más-más élményt és érzést kelt bennem.

Mága Jennifer albuma nemrég aranylemez lett. Édesapjával, Mága Zoltánnal (Fotó: Mága Jennifer)

Mága Jennifer albuma nemrég aranylemez lett. Édesapjával, Mága Zoltánnal (Fotó: Mága Jennifer)

Gratulálok az aranylemezedhez, amit 2021 év végén vettél át. Mit jelent számodra a zene?

Megható és egyben felemelő érzés volt átvennem az aranylemezt, hiszen a közönség szeretete a legfontosabb visszajelzés. A Merry Christmas című CD-n olyan káprázatos művészek voltak a duettpartnereim, mint Takács Nikolas, Caramel, vagy Király Viktor. A számokat szimfonikus zenekar kíséretében vettük fel Bujtor Balázs koncertmester vezetésével. Az pedig még többet adott hozzá ehhez a megtisztelő elismeréshez, hogy a hátrányos helyzetű és beteg gyermekek számára tartott hagyományos adventi jótékonysági koncertemen meglepetésként vehettem át. Az egész életemet végigkíséri és meghatározza a zene. Nem tudnám elképzelni a mindennapjaimat nélküle. Talán közhelyes, de nekem tényleg olyan, mint a levegő. Egészen pici koromtól szívtam magamba a dallamok szeretetét, és nagyon korán megtanultam, hogy a tehetség „csak” egy dolog, a szorgalom, kitartás és szakmai alázat pedig elengedhetetlen alkotóelemek, ha valaki közvetíteni szeretné a zenét.

Mikor kezdtél érdeklődni az éneklés iránt?

Mivel zenész családból származom, már egészen pici koromtól meghatározta a zene iránti érdeklődés és szeretet az életemet. Előbb dúdoltam a különböző dalokat, mint hogy megtanultam volna volt beszélni. Ötévesen kezdtem hegedülni, majd később zongorázni, ennek ellenére emlékszem, hogy először színésznő szerettem volna lenni. Imádtam a dél-amerikai szappanoperákat és persze a musicaleket is. Később hat évig jártam Földessy Margit színitanodájába.

Mesélj egy kicsit a családodról: hogyan nőttél fel, milyen nevelést kaptál?

Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen szüleim vannak. Én – ha mondhatom így – szigorúbb neveltetést kaptam, mint az általam ismert, más családokban felnőtt gyerekek. A szüleim nagyon féltettek és volt idő, amikor talán nehezteltem is rájuk ezért, de ahogy telnek az évek és érettebb lettem, egyre inkább megértettem az okát és rájöttem, hogy igazuk volt. Ma már büszke vagyok arra, hogy ilyen neveltetést kaptam és el sem tudom máshogy képzelni az életem. Sokszor mondom is nekik viccesen, hogy ha férjhez megyek, akkor sem szabadulnak meg tőlem. Anyukám a példaképem. Biztos vagyok benne, hogy ha lesz gyerekem, én is hasonlóan szigorú leszek. Néha a kishúgomnál is tapasztalom, hogy bizonyos dolgokban már a szüleim következetességén is túlteszek. Talán az ő születése után értettem meg (hiszen 20 év van köztünk), hogy egy szülő soha nem akar rosszat a gyerekének. A feltétel nélküli szeretet akkor sem szűnik meg a gyermekük felé, ha éppen dühösek rájuk. A mai világban nagyon sok mindenre kell figyelni és szülőnek lenni hatalmas felelősség. Egy összetartó, gondoskodó, biztonságot nyújtó családnál nincs fontosabb és szerencsés vagyok, hogy nekem ilyen adatott.

Milyen a kapcsolatod édesapáddal, Mága Zoltánnal?

Apukám mindig, mindent megtett és megtesz azért, hogy támogasson engem. Nem úgy, ahogy sokan gondolják! Ő a legnagyobb kritikusom. Nagyon maximalista magával és másokkal szemben is. Csak akkor elégedett, ha tökéletes a munkája, és ezt várja el a vele együtt dolgozóktól is. Tőlünk, a gyerekeitől pedig még többet. Ezt is időbe telt megértenem, hogy pont azért követel ilyen sokat, hogy soha senki ne mondhassa, hogy „bezzeg nekünk milyen könnyű!” Persze, így is sok ember ítélkezik, de apukám számára és számunkra is fontos, hogy tudjuk, mennyi munka van abban, amit elértünk. A családunk számára apukám jelenti a biztonságot. A szó szoros és minden értelmében ő a családfő, csupa nagy betűvel. Büszke vagyok arra, hogy honnan indult és hova jutott és nem tudok neki elég hálás lenni azért, hogy engem és a testvéreimet mindig támogat.

Első saját dalodat Amerikában vettétek fel, nem vágysz külföldi életre?

Valóban Amerikában, a hollywoodi RecordPlant Recording Studio-ban énekeltem fel az első dalomat 2018-ban, amelyet Patrizió Moi világhírű zeneszerző komponált számomra. Ő olyan előadóknak szerzett már dalokat, mint Meghan Trainor, Luciano Pavarotti, vagy Justin Bieber. A dalszöveget a szintén világhírű Lindy Robbins írta, akihez JLo vagy Britney Spears slágerei is köthetőek. A világ számos országában álltam már rangos színpadokon, ami büszkeséggel tölt el. Énekeltem már többek között Amerikában, Olaszországban, Franciaországban, Törökországban, de számomra mindig Magyarország a „bázis”. Szeretek utazni, különösen rajongok Amerikáért, de mindig ide térek haza. Ez az otthonom. Nehezen tudnám elképzelni, hogy ez az érzés változhat.

mága jennifer

Fotó: Mága Jennifer

Hogy állsz a családalapítással? Te is nagy családot szeretnél?

Természetesen vágyom saját családra, de semmit nem szeretnék elhamarkodni. 30 éves koromig jó lenne életet adni az első gyermekemnek, de ahhoz meg kell találnom a megfelelő társat. Számomra nem az a lényeg, hogy ki honnan jött, hanem az, hogy biztonságot nyújtó, erős férfi legyen a gyermekeim apja. A gyermek életre szóló, nagy felelősség.

Szeretsz főzni? Hogyan táplálkozol?

Szeretek főzni, de egy olyan anyuka mellett, mint az enyém, nehéz azt mondani tiszta lelkiismerettel, hogy tudok is. Anyukám remek szakács, és igazi gondoskodó háziasszony. Mellette nehéz bármilyen diétát tartani. Persze, amikor kérem, inkább többfélét főz, hogy kedvezzen nekem, de ilyet ritkán kérek tőle. Ráadásul én sem vagyok elég következetes, mert gyakran előfordul, hogy egész nap nem eszem és aztán este nem tudok ellenállni az asztalon gőzölgő csodálatos fogásoknak. Ha éppen nem anyukám főztjétől, akkor a nagyszüleim házában szoktam kísértésbe esni. Szóval a kérdésedre válaszolva, igyekszem mértékkel és egészségesen enni, de nem éheztetem magam. Tudom, hogy egy előadóművésznek fokozottan figyelnie kell magára és én erre nagyon igényes is vagyok, de szerintem egy egészséges nő nem csontsovány.

Mennyire játszik szerepet az életedben a mozgás? Mi a kedvenc sportod, vagy mozgásformád?

Nem vagyok egy edzőterembe járó típus. Ellenben szeretek úszni és a szabadban futni. Engem ezek a sportok mentálisan is „edzenek”. Amikor kevesebb időm van, akkor pedig otthon, a kedvenc videós edzéseimet végzem. Amit még mostanában kezdek felfedezni, az az Infratrainer. Eddig nagyon bevált, gyors, hatásos és még méregtelenít is. Titkos tervem még idén, hogy elkezdek bokszolni. 

Fontos számodra a külső? Mennyit foglalkozol szépségápolással?

Szerintem egy színpadi ember számára nem is jöhet szóba, hogy ne legyen igényes a megjelenésére, úgy a színpadon, mint a hétköznapi életben. Ez nem jelenti azt, hogy egy énekesnő műszempillával és tűsarkúban menjen el bevásárolni is, de – az adott helyzethez mérten – hozzuk ki magunkból a lehető legtöbbet. Érdekel a divat és követem az aktuális trendeket, de szerintem fontos, hogy az ember tisztában legyen azzal, hogy neki mi áll jól és ahhoz mérten építse be a divatot a saját stílusába. Akkor lesz önazonos.

mága jennifer

Fotó: Mága Jennifer

Milyen a hétköznapokban Mága Jennifer?

Többnyire zárkózott természetű vagyok, nehezen nyílok meg. Ezzel együtt, vagy ennek ellenére egy hétköznapi lánynak tartom magam. Soha nem voltam nagyképű, nem is szeretnék az lenni.

Mik a jövőbeli terveid? 

Az utazással kezdem: nagy vágyam elmenni egy szafarira, egy afrikai túra keretén belül. Szintén bakancslistás, hogy eljussak egy Jennifer Lopez-koncertre. Szakmai vágyam, hogy idén is sokat koncertezhessek. Nagyon sok tervem van ezenkívül erre az évre, például egy új lemez készítése saját dalokkal. Ami jelenleg a legjobban foglalkoztat, hogy a műsorom sikeres legyen és örömet szerezzek vele vasárnaponként a kedves nézőknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top