nlc.hu
Sztárok

Komplexusos sztárok

Nahát! Ők is? – 5 hollywoodi sztár, akik komplexusokkal, szorongással küzdenek

Híresek, szépek, tökéletesek – gondoljuk mi. Talán, azt hisszük, a sztárok nem küzdenek szorongással, pedig nekik is megvannak a saját démonjaik.

A szorongásban az egyik legrosszabb dolog az, hogy amikor szorongunk, végtelenül egyedül érezzük magunkat. Mintha valami olyasmi defektusunk lenne, amilyennel a világon senki más nem küzd, ez az érzés még inkább felerősíti a negatív érzeteinket, a kör pedig be is zárult. Habár ma már mobilos appok is segíthetnek a szorongás kezelésében, a sztárok vallomásai sokszor többet érnek. Még a leghíresebb, legsikeresebb modelleknek, énekeseknek is voltak, vannak problémáik, pánikrohamaik, és amikor ezekről beszélnek, sokak számára adnak megnyugvást.

Alicia Keys

Alicia Keys az utóbbi években igyekszik kerülni a sminket, és olyannak mutatni magát, amilyen. Mindezt azért tette, mert rajta is kezdett eluralkodni az az érzés, hogy nem elég szép, nem elég jó:

„Tényleg kezdtem úgy érezni, hogy… nem vagyok elég jó ahhoz, hogy a világon legyek, ez pedig az életem több területén is egyre inkább megnyilvánult, ami nem volt egészséges. Minden alkalommal, amikor elhagytam a házat, aggódtam, ha nem sminkeltem ki magam, mert mi van, ha valaki képet szeretne?”

Az énekesnőnek a meditáció és az önismeret segített, azóta már nem aggódik, ha smink nélkül látják,

„Már nem akarok többé rejtőzködni, nem akarom magam takargatni: sem az arcomat, sem a gondolataimat, sem a lelkemet, sem az álmaimat, sem a küzdelmeimet. Semmit.”

Alicia Keys

Keys az esetek nagy részében már nem sminkel (Fotó: Getty Images/Getty Images for Global Citizen)

Kylie Jenner

Kyle Jenner, a világ egyik legkeresettebb modellje, influenszere is küzdött szorongással:

„Régen sokat szorongtam. Volt olyan, hogy nem mozdultam ki a házból. Ha megpróbáltam moziba menni, vagy valami ilyesmi, alig kaptam levegőt, és csak sírtam. Csapdában éreztem magam, mintha ott és akkor mindenki engem figyelt volna.”

Mára már sikerült enyhíteni a tüneteit azáltal, hogy megtanult lelassítani, és azokra a dolgokra koncentrál, amiket szeret, azokra pedig már képes nemet mondani, amiket nem szeret. Úgy nyilatkozott, hogy amióta úgy érzi, újra van kontrollja az élete felett, sokkal jobban érzi magát.

Kylie Jenner

Kylie Jenner sem úszta meg a szorongást (Fotó: Bryan Bedder/Getty Images for REVOLVE)

Zayn Malik

Gigi Hadid párja, Zayn Malik, énekes is azok közé a sztárok közé tartozik, akik komplexusokkal, pszichés problémákkal küzdenek. Malik olyan mértékű szorongással küzdött, hogy le kellett mondani egy telt házas fellépést a Wembley-ben. Ezt követően kezdett el beszélni arról, hogy őt is érinti a szorongás. A rajongóitól rengeteg figyelmet és törődést kapott, és sokan megosztották vele, hogy ők is küzdenek pánikrohamokkal. A sztárt ez meglepte, de végtelenül hálás volt, sokat segített neki, hogy nincs egyedül a problémájával:

„A pánik nagyon gyakori, és ez valójában nem meglepő. Az élet hatalmas nyomást tesz ránk – Twitter, Facebook, Instagram… az interneten mindenhol elérhetetlen testképekbe botlunk, amelyek miatt úgy érezzük, nem vagyunk elég jók; nyomás nehezedik ránk a szüleink és kortársaink részéről is, és mi úgy érezzük, ki kell tűnnünk.”

Zayn Malik és Gigi Hadid

Malik évekkel ezelőtt beszélt először a pánikrohamairól (Fotó: Robert Kamau/GC Images)

Rita Ora

Zayn Malik után Rita Ora is elmondta, hogy számára sem ismeretlen a szorongás. Nála akkor jönnek a pánikrohamok, amikor előre kell valamit terveznie:

„Annyira örülök, hogy valaki megszólalt. Ma már én sem félek arról mesélni, hogy járok terápiára. Van egy szakember, akivel hetente egyszer beszélek. Én nagyon az élj a mának típusú ember vagyok, ezért, ha spontán kell valamit csinálnom, akkor rendben vagyok. De ha belegondolok egy tervembe, akkor szorongani kezdek. Néha például ideges leszek egy-egy dal felvételekor a stúdióban. Olyan vagyok, mintha azt érezném, hogy még nem állok készen a felvételre, vagy egyszerűen nem hiszek abban, hogy meg tudom csinálni.”

Az énekesnőnek a terápia mellett az segít, ha olyan emberekkel veszi körbe magát, akik képesek őt támogatni.

Rita Ora

Rita Ora terapeutához is jár (Fotó: David M. Benett/Getty Images for Annabel’s)

Taylor Swift

Az énekesnő szerint a legnagyobb gondot neki az okozta, hogy bármit is tett, mindig attól félt, hogy az nem lesz elég jó a közönségnek, vagy éppen nem úgy értelmezik egy-egy tettét, mint ahogy ő azt szánta.

„Mindennap valami más okból kifolyólag szerepelek a hírekben, és időnként olyan érzés ez az egész – ha hagyod, hogy úrrá legyen rajtad a szorongás –, mintha mindenki arra várna, hogy elrontsak valamit … és akkor vége. Sokszor fel kell hívnom édesanyámat, és nagyon sokáig kell beszélnem vele, csak hogy emlékeztessem magam arra, mi az, ami számít.”

Taylor Swift

Taylor Swiftnek folyamatosan emlékeztetnie kell magát, hogy mi az, ami igazán fontos a számára (Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Tudj meg még többet kedvenc sztárjaidról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top