nlc.hu
Sztárok

Interjú Schobert Larával

Schobert Lara az édesanyjáról: „Kicsit eltávolodtunk egymástól, nem volt túl jó a kapcsolatunk”

Nemrég lett 18 éves Schobert Norbi és Rubint Réka lánya. Lara komoly terveket szövöget: amellett, hogy nemzetközi egyetemre készül és kőkeményen tanul, saját projektjén dolgozik. A fiatal influenszer az nlc-nek mesélt az életéről, a jövőbeli tervekről és a családjáról.

Nemsokára érettségizel, milyen az időbeosztásod?

Teljes gőzzel készülök az érettségire, sokat tanulok, több különórára is járok. Az angolt emelt szinten tanulom egészen kicsi korom óta, és az a célom, hogy nemzetközi egyetemre menjek tovább. Biznisz és marketing szakra szeretnék járni, ez érdekel a legjobban. 

Schobert Lara testvérével nagyon jó kapcsolatot ápol (Fotó: Schobert Lara)

Schobert Lara testvérével nagyon jó kapcsolatot ápol (Fotó: Schobert Lara)

Miért épp ez a szak?

Amióta az eszemet tudom, nyelveket tanulok: német óvodában kezdtem, majd két tannyelvű iskolába jártam angol szakra. Nekem az angol olyan, mint a második anyanyelvem. Ezen kívül a marketing, a reklámszakma nagyon érdekel, szeretném ezt tanulni és később majd ebben dolgozni. Az egyetem mellett pedig van egy óriási tervem, egy nagy álmom, amit szeretnék még ebben az évben megvalósítani. Egy új oldalamról ismerhetnek majd meg az emberek, nagy robbanás lesz, igazi meglepetéssel készülök.

Izgalmasan hangzik! Gondolom, ennél többet nem árulhatsz el.

Egyelőre nem szeretnék, de nemsokára kiderül.

Amikor nagy horderejű döntéseket hozol, előtte mindig átbeszéled a szüleiddel? 

Abszolút. Tudni kell rólam, hogy mindent a saját kezemmel hozok létre. Igaz, anyáék is adnak tanácsot, de magam szeretem megvalósítani az ötleteimet. A szüleim mindig arra neveltek, hogy bárhol is vagyok a világon, akkor is legyek rátermett, hogy bárhogy, bármilyen szituációban  megálljam a helyemet. Önállóságra neveltek, amiért hálás vagyok nekik.

Lara mindig mosolyog, ha szerelmes (fotó: Schobert Lara)

Lara mindig mosolyog, ha szerelmes (Fotó: Schobert Lara)

Nehéz volt megélni kislányként, hogy híresek a szüleid? 

Ebbe születtem bele, ezért már természetes számomra. Nem tagadom, korábban voltak nehéz időszakaim, mert sok nehézséggel kellett megküzdenem emiatt. Egy ideig azt gondoltam, hátrány az országos ismertség, sokszor el is dobtam volna, de a mai eszemmel, tizennyolc évesen már másképp látom. Ma már áldásként élem meg. Sokkal több ajtó nyílik meg előttem a nevem miatt, és hát nem tagadom, így kicsivel könnyebb az életem. Most már szeretem, hogy Schobert Lara vagyok.

Korábban több fotózásod volt, továbbra is érdekel a modellkedés?

Hivatalosan nem modellkedtem, de az a néhány fotózás, amit elvállaltam, nagyon tetszett. Ha lesz a jövőben hasonló felkérés, szívesen igent mondok, de most mindenképp a tanulás a legfontosabb.

Az alakodra nagyon odafigyelsz, mennyit edzel egy héten?

Mindennap szánok időt a mozgásra, legyen az fél, vagy egy óra. Anya nyilvános óráin mindig ott vagyok és az online edzéseken részt veszek. Fontos az edzés, hogy mozgásban legyek, de a legjobban a lovaglás hiányzik.

Schobert Lara Schobert Norbi Rubint Réka

Schobert Lara a Fitbalance-en (Fotó: Kunos Attila)

Miért hagytad abba?

Két éve eladtuk a lovamat, mert nem volt időm kijárni hozzá. Azóta persze rájöttem, hogy óriási hiba volt. A lovaglás az életem, olyan, mint a levegővétel, szükségem van rá. Ezért is hoztam ezzel kapcsolatban is egy döntést, ebben az évben szeretnék újra egy saját lovat, már találtam is a környékünkön egy lovardát, ahol vállalnak bértartást. 

Más vagy, amikor lovagolsz?

Abszolút, sokkal szabadabb vagyok. Elképesztően hiányzik ez a fajta kikapcsolódás, mert két nagyon rossz évet zártam. Az elmúlt két évem nem volt leányálom. Meghalt a nagymamám, apa sztrókja is eléggé megviselt, és végül le kellett zárnom a két éves kapcsolatomat is, ami miatt sokáig szomorkodtam. Próbálok legyőzni minden akadályt, amit elém gördít az élet: megráztam magam és sikerült továbblépnem sok mindenen. A szerelmi csalódásomból rengeteget tanultam és erősebb lettem. Most már nyitottan állok a 2022-es esztendő elé és nagyon sok jót remélek tőle.

Milyen a kapcsolatod a szüleiddel? 

Anya a legjobb anya a világon. Bár bevallom, az elmúlt két évben kicsit eltávolodtunk egymástól, nem volt túl jó a kapcsolatunk. Voltak mélypontjaim, neki pedig fájt, hogy szenvedni látott. Próbált kedvesen közeledni, de én rosszul reagáltam ezekre. Ma már sajnálom, hogy megbántottam és ebből is sokat tanultam. Amióta túl vagyok ezen, úgy érzem magam, mintha kicseréltek volna. Újra boldogság van a családban, anyával és apával is nagyon jó a viszonyom. Egy dolgot soha nem felejtek el: mi egy nagyon összetartó család vagyunk, bármi történik, mindig számíthatunk egymásra. Ez a mai világban borzasztóan nagy érték.

Te is ilyen családra vágysz?

Abszolút. Nagyon szeretnék majd nagy családot, de nekem elég lenne két gyerek. (nevet) Most még nem tudok és nem is akarok ezzel foglalkozni, mert az utóbbi időben meggyűlt a bajom a férfiakkal, sok csalódás ért. Jelenleg bizalmatlan vagyok mindenkivel, hiába nyitnak felém, elutasítok mindenkit. Tudom, hogy ez változni fog, de kell még egy kis idő, mire rendbe jövök. Visszatérve a kérdésre, olyan tökéletes férjet szeretnék, mint apa, aki mindig ott van nekünk, akire mindenben számíthatunk.

Schobert Lara Schobert Norbi Rubint Réka

A Schobert család (Fotó: Instagram)

Milyen Schobert Lara, amikor szerelmes?

Akkor mindenki azt kérdezi tőle, hogy mi van velem? Ugyanis a fellegekben érzem magam, és mindenkivel jó fej vagyok. A szerelem és az ezzel járó boldogság kihatással van az életemre. Egy szóval, szárnyalok, ha szerelmes vagyok. Kapcsolatpárti vagyok, számomra fontos, hogy legyen mellettem egy erős férfi. Ezt láttam otthon, erre vágyom. Anya és apa mindig ott vannak egymásnak, és ez belém égett örökre. Remélem, majd az én életemben is eljön az igazi, akivel megvalósíthatom a családdal kapcsolatos terveimet.

A közösségi médiában folyamatosan láthatunk, de a tévében visszahúzódó voltál. Nem is vágysz az ilyesfajta szereplésre? Mondjuk, hogy műsorvezető legyél? 

Érdekes, az egyáltalán nem vonz, nem vagyok egy szereplős típus, csupán akkor mutatom meg magam, amikor a social médiában posztolok. Nyitott vagyok a világra, de a műsorvezetés eléggé távol áll tőlem.

Az utóbbi időben többször főznek a családtagjaid élő videóban. Te is szeretsz a konyhában tevékenykedni?

Most már nagyon! Mióta apa szerepelt A Konyhafőnök VIP-ben, anyát szinte be sem engedi a konyhába, és folyamatosan tanít minket újabbnál újabb technikákra. Sokat főzünk együtt, ez is egy tipikus családi program nálunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top