nlc.hu
Sztárok

Interjú ifjabb Schobert Norbival

„Ugyanannyi kiló voltam, mint anya. Szégyelltem magam, de változtattam” – ifjabb Schobert Norbival beszélgettünk

Több mint 20 éve nyomon követhetjük a Schobert család mindennapjait. Ahogy a szülők, úgy a gyerekek is nagyon népszerűek a közösségi médiában, ám a hírnévnek árnyoldala is van. Zavarta, hogy ismert emberek gyereke? Sokat bántották? Miért döntött úgy, hogy változtat az életmódján? Ifjabb Schobert Norbival beszélgettünk.

Nem túlzás azt állítani, hogy a nyilvánosság előtt nőttél fel. Sosem zavart, hogy ismert emberek gyereke vagy?

Eleinte nehéz volt együtt élni ezzel a vezetéknévvel, hiszen az általános iskolában nagyon sokan csúfoltak részben emiatt, részben a külsőm miatt. Mára azonban már egyáltalán nem érdekel, hogy ki, mit mond rólam és a szüleimről. Én ismerem őket, én élek együtt velük, tudom, hogy milyen emberek, nekem pedig csak ez számít. Emellett pedig barátokra leltem az évek során, akikben megbízhatok és akik nem bántanak. Ilyen támogató háttérrel azért könnyebb megbirkózni bármilyen nehézséggel.

Volt olyan időszak az életedben, amikor kérted a szüleidet, hogy ne szerepeltessenek?

Ebbe nem igazán volt beleszólásom. Előfordult viszont, hogy egy időben nem posztoltak rólam annyit, hiszen nagyon sokan bántottak a közösségi oldalakon az alkatom miatt és nem szerették volna, ha ezeket elolvasnám. Azt gondolom, a legjobb módon érték el, hogy változtassak az életvitelemen. Nem erőltették, csupán mutatták az utat.

Ebből arra következtetek, hogy jó a kapcsolatod a szüleiddel.

Nagyon jó. Rengeteg közös programunk van, sokat utazunk és anya táboraiba is mindig elmegyek. Mindent megbeszélek vele, ő az egyik legjobb barátom, bár mostanában azért vannak olyan dolgok, amiket inkább a barátnőmnek mondok el. Büszke vagyok a szüleimre, hogy ennyi mindent elértek és hogy általuk én is sok mindent megélhetek.

ifj Schobert Norbi Rubint Réka Schobert Lara Schobert Zalán Schobert Norbi Schobert Norbert Jr. sztárinterjú

Nagyon sokan bántottak a közösségi oldalakon az alkatom miatt (Fotó: ifj Schobert Norbi)

Milyen pozitív, illetve negatív hatásait érzed a hírnévnek?

Sokan csak azért barátkoztak velem, mert híres szülők gyereke vagyok. Ebből többen akartak már hasznot húzni, de egy idő után már kiismertem az embereket, és azt, hogy ki, miért közelít felém. A jó oldala pedig egyértelműen az, hogy több kapu nyílik meg előttünk és számos olyan lehetőség adódik az életünkben, ami másoknak nem igazán. Talán a testvéreim nevében is mondhatom, hogy ezekből nem húzunk hasznot, csak építkezünk belőlük.

Kaptál hideget, meleget a neved miatt. Mi volt a legrosszabb tapasztalatod ezzel kapcsolatban?

Egy konkrét esetet nem tudok kiemelni, talán csak az első általános iskolámat, ott nagyon sokat bántottak verbálisan. Annyira elfajult a dolog, hogy sulit kellett váltanom. A következő helyen már sokkal normálisabban álltak hozzám, mindenki elfogadott és szereztem barátokat is. Később, amikor regisztráltam a közösségi oldalakra, voltak bántó kommentek és üzenetek, de azokat már tudtam kezelni, messze nem érintettek meg annyira, mint korábban.

Annak idején a súlyod miatt is sokat bántottak. Milyen volt ezt kisgyerekként megélni? Mikor volt az a pont, amikor úgy érezted, változtatnod kell?

Egy idő után felismertem, hogy ha a szüleim az egészséges életmódért kampányolnak és én ennek épp az ellenkezőjét csinálom, az nem túl jó. Magam miatt fogytam le: serdültem, elkezdtek érdekelni a lányok és irigyeltem a vékonyabb testalkatú, izmos fiútársaimat. Egy nap ráálltunk anyával a mérlegre és ugyanannyi kiló voltam, mint ő, csak volt közöttünk 20 centi különbség. Akkor nagyon elszégyelltem magam, talán az volt az a pont, amikor eldöntöttem, változtatnom kell. Leültem apával beszélgetni és megkérdeztem, hogyan tudnék változtatni. Láttam rajta, hogy büszke rám az elhatározás miatt és onnantól kezdve már be akartam bizonyítani, hogy ez menni fog nekem. Változtattam az életmódomon, többet tanultam, elkezdtem vízilabdázni és egy csapásra megváltozott az életminőségem.

ifj Schobert Norbi Rubint Réka Schobert Lara Schobert Zalán Schobert Norbi Schobert Norbert Jr. sztárinterjú

Végre azt érzem, hogy magam miatt szeret valaki (Fotó: ifj. Schobert Norbi)

Másképp álltak hozzád az emberek, miután lefogytál?

Abszolút, ráadásul nagyon látványosan. Amikor megosztottak pár képet rólam és a változásról a szüleim, nagyon sokan kerestek fel, hogy mivel tudtam elérni ezt az eredmény. Elkezdtem használni az Instagramot, sokan bekövettek, a sok dicséret miatt pedig nagyon motivált lettem. És végre eljött a pillanat, amikor már nem kellett takargatnom magam a strandon.

Az önbizalmad is helyreállt?

A sok gúnyolás miatt híján voltam az önbizalomnak, de ahogy változtam és láttam az eredményt a tükörben, egyre magabiztosabb lettem. Most már sokkal könnyebben be tudok illeszkedni egy társaságba. Annak idején szóba sem álltak velem a lányok, mára viszont megváltozott a helyzet. Egyébként nemrégiben megismertem valakit, egy gyönyörű lányt, aki most már a barátnőm.

Róla még nem láthattunk fotót, ugye?

Nem, mert nem szeretne szerepelni. Hatalmas megnyugvás ez nekem, mert végre azt érzem, hogy magam miatt szeret valaki és nem azért, hogy több lájkot kapjon egy képre, amin én is rajta vagyok.

ifj Schobert Norbi Rubint Réka Schobert Lara Schobert Zalán Schobert Norbi Schobert Norbert Jr. sztárinterjú

Szeretnék megállni a saját lábamon és kilépni a szüleim árnyékából (Fotó: ifj. Schobert Norbi)

Említetted, hogy sokan kérnek tőled tanácsot az életmódváltással kapcsolatban.

Igen, a suliban és a baráti körömben egyaránt, és mióta aktívabb vagyok a közösségi médiában, ott is sok levelet kapok fiataloktól, akik változtatni szeretnének. A követőim tudják, hogy bátran fordulhatnak hozzám, hiszen mindenkinek válaszolok.

Az öcsédet is sokat bántották: hasonló cipőben járt, mint te, de már ő is az egészséges életmód útjára lépett. Kért tőled tanácsot?

Sok mindent csinál úgy, ahogy én, szóval, ha jó példát lát, akkor azt is átveszi tőlem. Tisztán táplálkozom és szinte csak vizet iszom, Zalán pedig ezt is elleste tőlem. Már nem iszik üdítőt, mindennap úszik és úgy látom, ő is motivált lett általam. Benne is ég a bizonyítási vágy, hogy megmutassa, ő is képes változtatni. Úgy látom, jó úton halad.

Mennyire szigorúak veled otthon?

Inkább következetesnek mondanám a szüleimet. Azt gondolom, mindent megtanítottak ahhoz, hogy egy normális felnőtt váljon belőlem. Megbíznak bennem, mert ha én azt mondom, hogy 9-re hazaérek, akkor az úgy van. Nem szeretném eljátszani ezt a bizalmat, hiszen az nagy törés lenne nekik. Főleg anyának: nála fokozottan igaz, hogy ha csalódik valakiben, azon nagyon nehezen vagy egyáltalán nem lép túl rajta. Egyébként bulizni sem nagyon szoktam, így ha néha eljárok, nem kell könyörögnöm érte. Leginkább nyáron megyek el a barátaimmal ide-oda, év közben a tanulásé és a sporté a főszerep.

És a testvéreiddel milyen a viszonyod?

Larával az utóbbi években közelebb kerültünk egymáshoz, de messze nem olyan a kapcsolatom vele, mint Zalánnal. Rá bármikor számíthatok, és ez kölcsönös.

Apukádnak voltak meredek kijelentései az elmúlt években. Az ezekből kialakuló kommentcunami és támadás mennyire érintett téged?

Sokan írtak nekem is a közösségi médiában, de nem foglalkozom ezekkel az üzenetekkel. Ezek az emberek csak fájdalmat akarnak okozni nekem, azt pedig már nem tudják elérni nálam.

Lara korábban azt mondta, hogy nem akarja átvenni a családi bizniszt. Tervezed, hogy egyszer majd te vezeted az Update-et?

Számomra ez egy hatalmas lehetőség lenne, de először szeretnék megállni a saját lábamon és kilépni a szüleim árnyékából. Saját vállalkozást szeretnék, egy olyat, amit én viszek fel a csúcsra. Ha ez megvan, nagyon szívesen segítek apának a cégvezetésben, de először mindenképp a saját utamat szeretném járni.

Vannak már terveid a továbbtanulásra?

Egyre jobban érdekel az üzleti élet, így szinte biztos, hogy közgazdaságtant szeretnék tanulni.

Mennyire enged betekintést apukád a vállalkozásába?

Ha érdeklődök, segít és megválaszolja a kérdéseimet. Előfordul, hogy leülünk ketten és elmagyarázza a részleteket. Ő már felépített egy sikeres vállalkozást, szívesen tanulnék és tanulok is tőle.

Mostanában Youtube-videókat is készítesz. Szeretnél ebbe az irányba is elindulni?

Számomra ez leginkább hobbi, egyfajta alapozás a jövőre. Ha már ismertek a szüleim és általuk én is, akkor kihasználom és gyűjtöm a követőket. Larának egyelőre több szponzorációs megkeresése van, de én sem utasítanék vissza egy-egy jobb ajánlatot.

Említetted a saját vállalkozást. Már tudod, milyen típusú üzletről lenne szó?

Még nincs kiforrott tervem, de az biztos, hogy nagyon szeretnék egy éttermet. Akár egy étteremláncot is, de ehhez még nagyon sokat kell tanulnom és anyagilag is meg kell alapozni. Tele vagyok tervekkel és ötletekkel, de nem akarok semmit elhamarkodni.

Hol látod magad 10 év múlva? Szoktál ennyire előre tervezni?

Vannak hosszú távú terveim, de szeretek a jelenben élni és apránként haladni. Egyelőre az a fontos, hogy jók legyenek a jegyeim, hiszen ezáltal tudok majd egy jó iskolába bekerülni, amivel megalapozhatom a jövőmet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top