nlc.hu
Sztárok

Palya Bea akkor és most

Egyre ragyogóbb! Ennyit változott 10 év alatt Palya Bea

Palya Bea ragyogása nem csökkent, sőt most sugárzóbb, mint valaha.

Palya Bea hangjának természetessége az, ami legelőször megragadja a hallgatót. A Prima-díjas és kétszeres Artisjus-díjas magyar népdalénekes, előadóművész nemcsak a népdalokat kelti életre hihetetlen őszinteséggel, de életéről is mindig kendőzetlen őszinteséggel beszél. Bár az elmúlt tíz évben rengeteg minden történt vele, Palya Bea ragyogása nem csökkent, sőt ma még sugárzóbb, mint valaha.

A Sztárban sztár 2022 versenyzőjének 2012-ben született meg első gyermeke, Lili. Másfél évvel kislánya születése után Bea már turnézott, új lemezt mutatott be. 2017-ban adott életet második lányának, Panninak. Az énekesnő az anyai örömök mellett az azzal járó nehézségeket sem titkolta soha, sőt szülés utáni depressziójáról is vallott: „A szülésnek is van egy olyan szakasza, amikor azt érzed, hogy az egy sötét erdő. A második gyermekemnél nem volt annyira, de az elsőnél nagyon erős volt. Magam sem tudom, miért, de gyakran érzek magamban fájdalmat, dühöt, elszigetelődést, és azt érzem, hogy nem tudok közeledni. Sokszor érzem, hogy áldozat vagyok. Általában pár óráig tart ez az állapot, de van, hogy napokig, és hetekig is végigkísér. Ennek a súlyát megérzem. Ez természetesen mindig összefut a párom hullámzásával.”

Palya Bea

Palya Bea jótékonysági árverést vezet a kapolcsi Palya Udvarban a Művészetek Völgye 2012 fesztivál harmadik napján, 2012. július 29-én (Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

2018-ban aztán alaposan átalakult az énekesnő élete. Elvált a férjétől, a gyermekei apjától. Mint akkor elmondta, ez a folyamat nagyon sok fájdalommal és szomorúsággal járt, ugyanakkor nagyon felemelővé is vált az elmúlt 8-9 hónap, mert „kihordta a saját válását”. Sőt a nehéz életválság inspirálta is: Hazatalálok című albumában a válás fájdalmát öntötte zenébe, és azt, milyen nehéz és mennyire fontos megtanulni újra felépíteni és újra szeretni önmagunkat. A Tüzet fogok rakni című dal egy kapcsolat élettörténetét meséli el.

Palya Bea


Palya Bea A legszebb te vagy című koncertje Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2013. augusztus 26-án (Fotó: MTI / Beliczay László)

A Konyhafőnök VIP-ben is versenyző, 45 éves énekesnőre azonban nemrég rátalált az új szerelem, teljesnek érzi magát. „Ő egyáltalán nem művészember, tudós, de nagyon jól zongorázik. Az összhang inkább a sok szeretkezés és beszélgetés miatt van köztünk” – árulta el a Borsnak az új kedveséről. Boldogságát le sem tudná tagadni, csak úgy sugárzik az énekesnő:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top