nlc.hu
Sztárok

A koronavírus utóhatása miatt szédült az exatlonos Adu László

A koronavírus utóhatása miatt szédült az exatlonos Adu László

Ráment a kisagyára a koronavírus, ezért szédült Adu László az Exatlonban.
Adu László, az Exatlon All Star versenyzője

Adu László az első pillanattól kezdve rosszullétekkel küzdött az Exatlon All Starban, a futamok közben jelentkező folyamatos szédülései arra utaltak, valami nincs rendben. Végül február közepén az orvosok döntöttek, és hazaküldték a Kihívók csapattagját.

Most a Blikk számolt be arról, hogy meglett a diagnózis, kiderült, mi okozta Adu László rosszulléteit.

Azt mondták az orvosok, hogy a szédülésem, a rosszulléteim poszt-covid-tünetek. A vírus ráment a kisagyamra, emiatt vannak egyensúlyproblémáim

– árulta el Adu László.

A diagnózist még a Dominikai Köztársaság orvosai állították fel, akik gyógyszerekkel kezelték a versenyzőt, és a terápia hatására jobban is lett, de a szédülés nem múlt el teljesen. Itthon egy neurológushoz szerzett beutalót, de időpontot még nem kapott. 

Adu László tavaly nyáron kapta el a koronavírust, és akkor enyhe tünetekkel vészelte át a fertőzést, de mint utóbb kiderült, a koronavírus súlyos szövődményeket okozott nála.

Sok betegnél maradnak tünetek a koronavírus-fertőzés után. Egy közelmúltban végzett vizsgálat szerint a koronavírusos megbetegedések után közel 40 százalékban jelentkeznek különféle panaszok. Többek között légzőszervi, keringési problémák, fejfájás, végtagfájdalom, fáradékonyság, de lelki és mentális problémák is előfordulhatnak.

(Kiemelt kép: TV2/Exatlon)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top