nlc.hu
Sztárok

Adu László az egészségügyi állapotáról

Az exatlonos Adu Lászlónak nem javul az állapota: „A szervezetem összeomlik, ha túlterhelem magam”

László semmilyen orvosi segítséget nem kap.

Adu Lászlót három éve ismerte meg az ország az Exatlon Hungary Kihívójaként. Tavaly ismét visszatért a műsorba, az Exatlon All Starba, viszont a játékot az orvosok tanácsára felkellett adnia. A Kihívó folyamatos szédülésekkel küzdött, mint kiderült, ezt korábbi koronavírus-fertőzésének a szövődményei okozták

Adu László

Fotó: TV2

A Bors megkereste az exatlonost, aki elárulta, sajnos azóta sem javult az állapota. „Sajnos továbbra sem változott semmi, talán csak annyi, hogy megtanultam együtt élni ezzel a betegséggel. Igyekszem kímélni magam, de a munkámból adódóan nincs könnyű dolgom. Váratlan helyzetekben jön rám a szédülés, legutóbb például vezetés közben. A szervezetem összeomlik, ha túlterhelem magam, az egyetlen szerencsém, hogy tudom kontrollálni. Amikor viszont van egy-egy keményebb meló, és a testem már teljesen kimerült, akkor nagyon szenvedek.” 

Adu arról is kifakadt, hogy semmilyen orvosi segítséget nem kap. 

„A háziorvosom még arra sem vette a fáradtságot, hogy átnézze a papírjaimat, nemhogy megvizsgáljon rendesen… A koronavírus szövődményeként könyvelték el a betegségem, a vírus állítólag a kisagyamat támadta meg, emiatt gyötör folyamatosan a szédülés. Kint legalább 7-8 féle gyógyszert kellett szednem, ami ideiglenesen stabilizálta az állapotom, itthon viszont letudták az egészet pár egyensúlygyakorlattal. Mivel ezeket meg tudtam csinálni, elkönyvelték, hogy egészséges vagyok, de én nem tudok ebbe belenyugodni, és tulajdonképpen nem is akarok… Anyagilag azonban nem tudom megengedni magamnak, hogy egy magánklinikán is kivizsgáltassam magam.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top