nlc.hu
Sztárok

Interjú Nyári Diával a Hotel Margaret kapcsán

„Az elmúlt egy évben értem be igazán anyaként” – Nyári Diáéknál hamarosan bővülhet a család

A színjátszás mellett személyi edzőnek készül a Hotel Margaret sztárja. Nyári Dia kőkeményen edz és a megszerzett tudását másoknak is átadná. Ezek mellett a párizsi maratonról, valamint a családjáról is mesélt a színésznő az nlc-nek.

Milyen volt újra sorozatban forgatni?

Nagyon vártam a munkát, jó csapat jött össze, öröm volt a közös munka a többi színésszel. A balatoni forgatásokat nagyon élveztem, közben az egész családom lent volt Tihanyban. Így a kisfiam sem nélkülözött sokáig, hiszen mindennap találkozhattunk.

Tudtál azonosulni az általad alakított Bettyvel? 

Betty nem egy hétköznapi lány, soha nem játszottam még hasonló karaktert, igazi kihívás volt számomra. Ahogy teltek a forgatási napok, egyre jobban ráéreztem az ő egyéniségére. Mivel mindig a maximumra törekszem, soha nem vagyok elégedett magammal, ezért láttam a hibákat, amiket igyekeztem kijavítani. Úgy gondolom, összességében jól sikerült hoznom a karaktert.

Nyári Dia élvezte Betty szerepét a Hotel Margaretben (Fotó: RTL Klub)

Nyári Dia élvezte Betty szerepét a Hotel Margaretben (Fotó: RTL Klub)

Mivel telnek mostanában a napjaitok?

A kisfiunk most lesz négyéves és úgy érzem, az elmúlt egy évben értem be igazán anyaként. Borzasztóan élvezem az ovis időszakot, Zéti folyton csacsog, irtó cuki dolgokat mond. Mindig, mindent megfigyel és aztán visszahallom, mit és hogyan csináltunk. A múltkor például a keresztanyjával megittunk egy pohár bort és azóta azt hallgatom, hogy szeretem a bort. (nevet) Nagyon édes és cserfes, minden szavát imádom. Amióta elkezdtünk közösségbe járni, mindenki lenyugodott, meglett a privát időnk, ez már nagyon hiányzott. Szereti az óvodát, nekünk pedig lett egy kis szabadidőnk.

Zéti inkább anyás vagy apás?

Mindkettőnket nagyon szeret. De mivel sokat vagyunk kettesben, igazi anya-fia szerelem van köztünk. Én vagyok a gyenge nő, ő pedig a megmentőm. Sokszor játszik Supermant vagy éppen Pókembert és ilyenkor mindig megvéd engem.

Ha már a privát időnél járunk, jut időtök egymásra a férjeddel?

Igen, most is éppen színházba készülünk. Vannak esték, amiket kettesben töltünk el, erre nagyon odafigyelünk. De a dolgos hétköznapokon, amikor hazaesünk munka után, örülünk, hogy együtt lehetünk otthon. Ráadásul most építkezésbe kezdünk és emiatt nagyon sok dolgot kell átbeszélnünk minden este. A telkünk már megvan, hamarosan pedig a házunk is felépül.

Szeretnétek, ha a közeljövőben bővülne a család?

Igen, mindenképpen. Most már Zéti felkészült rá, és korban is jó lenne neki hamarosan egy tesó. A Hotel Margaret forgatásai miatt tavalyról csúsztattuk a babaprojektet, de most már tulajdonképpen nyitottak vagyunk rá. Ez is benne van az ötéves tervünkben.

Nyári Dia Hotel Margaret

Fotó: RTL Magyarország/Sárosi Zoltán

A színjátszás mellett mivel foglalkozol még?

Az utóbbi időben elkezdtem feleleveníteni az edzői tanulmányaimat, fontos lett számomra az egészség és a testedzés. A színház örök szerelem marad, de ‘B’ tervem is van már. Az a vágyam, hogy tanítsak, funkcionális edzést szeretnék oktatni, személyi edző leszek nemsokára. De ez nem súlyokkal való edzést jelent, hanem saját testsúlyos mozgást.

A futás régóta az életed része.

Igen, a félmaratont már lefutottam, most készülök a teljes maratonra. Április elején lesz a verseny Párizsban, amire folyamatosan edzek és készülök. Negyvenkét kilométert kell lefutnom, remélem, sikerülni fog. Régóta készülök rá, szuper az edzőm, szerencsére még sérülésem sem volt. Nagyon körüljártam ezt a témát, mielőtt elkezdtem a versenyszerű futást. Fontos a cipőválasztás, a futástechnika, sok mindenen múlik, hogy tényleg ne sérüljek meg a futás alatt. Az állóképességem egyébként egyre jobb, ez érezhető egy-egy komolyabb forgatási napnál is. A sport nagyon fontos az ember szervezetének, hiszen sokkal terhelhetőbbek leszünk.

Pár éve életmódot váltottál, igazi egészségfanatikus lettél?

Két éve derült ki, hogy inzulinrezisztenciám van. Akkor elhatároztam, hogy étrendet kell váltanom. Speciális étrendet kaptam az orvosomtól, amit kőkeményen követtem. Néhány hónap alatt tizenhét kilótól szabadultam meg és azóta is igyekszem tartani a súlyomat. Most alapból nem eszem fehér lisztet, cukrot, igyekszem kerülni a szénhidrátokat. Fontos, hogy egészséges életet éljek. A maratonra való készülés sok energiát vesz ki belőlem, ezért van, hogy szénhidrátot is eszem, de érzem, mikor van szükségem rá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top