nlc.hu
Sztárok

Sláger Tibó felépülése a harmadik agyvérzés után

Sláger Tibó újra tud járni és beszélni a harmadik agyvérzése után

Nemrégiben harmadjára szenvedett agyvérzést Sláger Tibó, de az elmúlt néhány napban látványos fejlődésen ment keresztül.

Sláger Tibó, polgári nevén Kiss Tibor februárban harmadszor kapott agyvérzést. A mulatós zenész otthonában lett rosszul, felesége vette észre, hogy nagy a baj, és azonnal hívta a mentőket. Két hétig intenzív osztályon volt, de úgy tűnik, maradandó károsodás nélkül átvészelte a sztrókot. Most a Borsnak mesélt a történtekről.

Egy átlagos péntek délelőttön felhívta a feleségét, de már a köszönést is csak nagy nehézségek árán tudta elmondani a zenész.

Próbáltam tovább beszélni, de szavaim érthetetlenné váltak. Gyakorlatilag elveszítettem a beszédkészségemet. Feleségem csak értetlenül hallgatott és ijedten visszakérdezett: »Mi történt? Hol vagy? Nem értelek!«. Fiam eközben belépett a nappaliba, odajött hozzám és kérdezett tőlem. De beszédemet ő sem értette. Átvette a telefont és jelezte páromnak, hogy baj van, azonnal mentőt kell hívni

– emlékezett vissza az agyvérzésére Sláger Tibó, aki tisztában volt azzal, mi történik körülötte, csak nem tudta kifejezni magát.

Sláger Tibó

Sláger Tibó újra tud járni és beszélni a harmadik agyvérzése után (Fotó: Facebook/Sláger Tibó)

Három-három hetet töltött a neurológián és rehabilitáción, és úgy tűnik, a kezelések hatásosak, mert az elmúlt néhány napban látványos fejlődésen ment keresztül. Fokozatosan visszanyerte a beszédkészségét, és egyre jobban van. Először járókerettel járt, de már azt is elhagyhatta.

Sokkal jobban vagyok. A héten már haza is mehetek. Egyensúly- és kisebb kommunikációs zavaraim voltak, amiket sikerrel kezeltek. A legnagyobb problémát a vérnyomás beállítása okozta, de a megfelelő gyógyszeres kezeléssel már ezt is sikerült beállítani

– mondta bizakodva a zenész.

Sláger Tibó az elmúlt 11 évben két agyvérzésen is átesett, a koronavírus pedig többször is megtámadta. A mostani volt a harmadik agyvérzése, ami szerinte intő jel, hogy figyeljen jobban az egészségére, de április végétől már tervezi a fellépéseket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top