Sztárok
Szponzorált tartalom

Fischer Iván délutáni koncerteken mesél a zenéről (X)

Ha kicsit mindig is ódzkodtál a komolyzenétől, de mégis szépnek tartasz egy romantikus szimfóniát, itt a lehetőség, hogy a világ 10 legjobb zenekara között számontartott Fesztiválzenekar és alapítója, Fischer Iván szellemes magyarázatain keresztül kerüljetek közelebb a klasszikus zenéhez.

Fischer Iván délutáni koncerteken mesél a zenéről (X)

A BFZ szeptemberben induló új évadában ugyanis folytatódik az idén nagy sikerrel debütált Iván mesél sorozat. A hétvégi, délutáni koncerteken az előadás közben a BFZ alapítója megfordul a pulpituson, hogy beavassa a közönséget, mire érdemes figyelni, mit jelent egy-egy dallam vagy hangszerelési megoldás, hogyan fogadta a zenét a kor publikuma – mindezt a tőle megszokott könnyed és humoros stílusban. Sőt, SMS formájában kérdezhetsz is tőle. A következő szezonra már elérhető Iván mesél bérlet 4 koncertet tartalmaz, egy-egy novemberi, januári, márciusi és májusi hangversennyel a Müpában. Hogy minden korszakkal és műfajjal megismerkedj, igen színes a műsor: a rövidebb barokk daraboktól Bartókon át Brahmsig szinte minden lesz, így elhangzik majd jövő januárban a Magyar Királyi Operaház egykori igazgatója, Gustav Mahler monumentális kilencedik szimfóniája is, amely a világhírű osztrák karmester, Herbert von Karajan szerint az örökkévalóságból jön. A sorozat jövő májusi koncertjén pedig a világhírű magyar zeneszerző, a száz éve született Ligeti György egyik darabja is felcsendül, amelynek áriáját nem mindenki tudja kiénekelni, de a müncheni Anna-Lena Elbertnek nem jelent majd gondot. Ha nem tudsz az új évadig várni, még van pár jegy az idén májusi koncertjükre is, amelyen Fischer kommentjeivel Beethoven 4. zongoraversenyét hallhatod, annak a Danyiil Trifonovnak az előadásában, akit a Washington Post virtuozitásában Liszthez hasonlított. Ha tehát hétvégi délutánonként komolyzenére nevelnéd a családot, hallgasd meg, ahogy „Iván mesél”, és vegyél nekik bérletet húsvétra! További részleteket a BFZ honlapján olvashatsz, a zenekar teljes új évadát a friss BFZ-szezonfüzetben böngészheted, a többi bérletet pedig ezen az oldalon nézheted meg.

Fischer Iván délutáni koncerteken mesél a zenéről (X)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top