nlc.hu
Sztárok

4 sztár, aki meglepő módon fellépett a Broadway-n

Pamela Andersontól Ricky Martinig – 4 sztár, aki meglepő módon kipróbálta magát a Broadway-n

Azon valamiért senki nem csodálkozik, ha egy Ian McKellen, egy Kenneth Branagh vagy egy Hugh Jackman színpadra lép a Broadway-n vagy a Westenden, de vannak olyan sztárok, akiknek a színpadra lépésén elámult a világ, mert valamiért egyszerűen nem gondoljuk róluk, hogy feltűnhetnének egy színdarab főszerepében.

Pamela Anderson és a Chicago

Március elején a show business világának egyik nagy híre volt, hogy Pamela Anderson a Chicago főszerepében, Roxie Hartként debütál. Az egykori Baywatch-díva mostanában amúgy is forró téma a Pam & Tommy című sorozat, és a Netflix-szel kötött szerződése miatt, és úgy tűnik, képes kihasználni azt, hogy az emberek róla beszélnek. A szerepvállalása sokakat meglepett, ugyanis komoly színészi feladatokkal a vele szembeni előítéletek miatt nem nagyon találták meg korábban. Egyelőre nem tudni, hogyan teljesít majd, ugyanis áprilistól júniusig, nyolc héten át játssza a szerepet a New York-i Ambassador színházban. Korábban olyan hírességek bújtak már Roxie Hart bőrébe, mint Melanie Griffith, Brooke Shields vagy épp Ashlee Simpson.

Pamela Anderson

Pamela Anderson egy párizsi divatbemutató vendégeként 2019-ben (fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images)

Ricky Martin és az Evita

A latin sztár egyszer már a kilencvenes években kipróbálhatta magát a Broadway színpadán A nyomorultakban, csakhogy akkoriban még nem számított húzónévnek. Viszont amikor 2012-ben tért vissza, már az ő neve volt az, amivel megpróbálták eladni a produkciót, aminek színpadra állítása közel tízmillió dolláros befektetést kívánt. Ché szerepében Ricky Martin ugyan jól teljesített, a darab ebben a felállásban mégsem hozott akkora áttörést, mint amire számítottak, és nagyjából egy évvel a premierje után levették a műsorról a legendás Marquis színházban. A darabot később azért még elküldték egy országos turnéra is, de ott már változtattak a szereposztáson.

Sarah Jessica Parker, Matthew Broderick és a Hotel Plaza

A Szex és New York sztárjáról sokan nem tudják, de a nyolcvanas években és a kilencvenes évek első felében még meglehetősen aktív volt a New York-i színházi életben. Főként kisebb, off-Broadway darabokban játszott, és amikor sztárrá vált a Szex és New Yorknak köszönhetően, egy-két apró kitérő kivételével eltávolodott a színház világától. Ezért is volt meglepő a bejelentés, amikor kiderült, hogy SJP és férje Neil Simon klasszikus, hatvanas évekbeli vígjátékát, a Hotel Plaza-t vette elő, hogy a Broadway Hudson színházában rendszeresen játsszák idén február végétől. A darab bemutatóját már korábban tervezték, csak akkoriban közbeszólt a covid, ezért halasztani kellett. A Hotel Plaza új bemutatójának különlegessége, hogy a Sarah Jessica Parker – Matthew Broderick házaspár három különböző párt is eljátszik benne.

Sarah Jessica Parker és Matthew Broderick a Broadway-n

Sarah Jessica Parker és Matthew Broderick a Hotel Plaza című darab főszerepében a Hudson színházban (fotó: Bruce Glikas/Getty Images for Plaza Suite)

Christina Applegate

A Rém rendes családban feltűnt és azóta is sokak által szeretett színésznő valahogy a fejekben el lett könyvelve tévésként. Itt-ott feltűnik néha nagyjátékfilmekben is, de az igazi terepét a tévésorozatok jelentik, ezért is csodálkozott a világ azon, hogy még 2004-ben színpadra állt a Broadway-n a Sweet Charity című musicalben. Azonban a debütálása viszonylag balul sült el, Applegate a főpróba huszadik percében egy szerencsétlen mozdulatnak köszönhetően a lábát törte, amitől egyrészt kiesett egy időre, másrészt a visszatérése után sosem tudta úgy, annyi tánccal eljátszani a szerepet, ahogy azt a próbákon begyakorolták. Bár alakításáért később Tony-díjra is jelölték, a balesete miatt a Broadway-kaland inkább beteljesületlen álomként maradt meg Christina Applegate emlékezetében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top