nlc.hu
Sztárok

Epres Attila akkor és most

Rengeteget változott a Szomszédok óta a Hotel Margaret szereplője, Epres Attila

Epres Attila mindössze 24 éves volt, amikor megismerte az ország a Szomszédok című sorozatban, Bíró Lászlóként.

Epres Attila idén ünnepli az 59. születésnapját. A Jászai Mari-díjas színész középiskolai tanulmányai alatt amatőr színjátszó volt, a soproni FINTOR színpad tagja. 1981-ben jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1986-ban végzett, ezt követően a Vidám Színpad szerződtette. 2011–2021 között az Örkény István Színház társulatához tartozott, de játszott Miskolcon, Győrben, Székesfehérváron, a Madách, az Arizona, a József Attila, a Kamara, a Radnóti, a Magyar Színházban és a Játékszínben.

Epres Attila akkor és most

Epres Attila Bíró László szerepében a Szomszédokban még 1987-ben
(Fotó: MTV/Horváth Veronika)

Megküzdött a rákkal

7 éve tünetmentes Epres Attila, de sokáig kegyetlen fájdalmakat élt át, miután 2015 tavaszán kitapintott egy furcsa duzzanatot a nyakán.

„Van ez a magyar kifejezés, hogy az ember eljátszik a halál gondolatával, egész pontosan az történt. (…) Volt 5-6 percem, amikor megpróbáltam átgondolni, ha halálos beteg vagyok, akkor hogyan legyek öngyilkos. Konkrétan végiggondoltam, de egyik sem tetszett. (…) Nem a félelem mozgatott, a megnyugvást kerestem” – vallotta be korábban Epres Attila az Egyszer lent podcast-sorozatban.

A színész a kemoterápia helyett végül a kockázatos műtét mellett döntött. Azóta túl van a sikeres operáción, a manduláját is el kellett távolítani, de nem ment el a hangja.

Jelenleg is teljes erővel dolgozik

Pár epizód erejéig láthattuk Epres Attilát a Keresztanyu sorozatban, most pedig a Hotel Margaret című sorozatban.

Epres Attila akkor és most

Epres Attila újra látható a képernyőn (Fotó: Sajtóklub)

„Nem vagyok vallásos és nem politizálok. Nevelőszülője vagyok az Állatkertben Fakinak, a keselyűnek. Szenvedélyem a sport, a motorozás és a golf, az ügetőn amatőr hajtó vagyok, a Dunán és a Rábán kajakozom. Sajnos kevés este jutok el színházba, a nézőtérre. Boldog családapa vagyok, összevissza négy gyermek apja – és büszke nagypapa” – írja bemutatkozójában az Örkény Színház oldalán Epres Attila.

(Nyitókép: Sajtóklub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top