nlc.hu
Sztárok

Férfi sztárok szoknyában

9 férfi sztár, aki bevállalta a szoknyát

Akadnak, akik skót gyökereik iránti tiszteletből, mások viszont a genderfluid öltözködés elfogadottabbá tétele céljából vállalták be a férfi divatban még mindig tabudöntőgetőnek számító viseletet.

Oscar Isaac egy szürke Thom Browne szoknyában és a hozzá illő zakóban jelent meg márciusban, a főszereplésével készült Holdlovag című minisorozat londoni premierjén. A színész néhány nappal korábban egy berlini sajtóeseményen is egy hasonló szoknyában mutatkozott. Stylistja, Michael Fisher a Vogue-nak úgy elmondta: Isaac már régóta szeretett volna szoknyát viselni nyilvános rendezvényeken. Most pedig meg is tette. 

Oscar Isaac szoknyában

Oscar Isaac (Fotó: Mike Marsland/WireImage)

A férfi divatban a mai napig is a szoknyaviselés számít a legnagyobb tabunak, miközben a vezető trendszetterek, köztük számos világsztár időről időre bebizonyítják, hogy ezzel a tabuval akár le is lehetne végre számolni. Most idézzük fel korunk férfi hírességeinek legemlékezetesebb szoknyás pillanatait!

Jared Leto

Jared Leto szoknyában

Jared Leto (Fotó: Steve Granitz/WireImage)

Az Oscar-díjas Jared Leto az egyik legextravagánsabban öltözködő férfi sztár, akit szinte soha nem látni hagyományos vagy akár csak ahhoz közelítő outfitekben, például szokványos fekete öltöny-fehér ing összeállításokban. Ruhatárában előfordulnak szoknyák is, melyeket legszívesebben nadrággal kombinálva visel olykor vörös szőnyeges eseményeken, vagy épp zenekara, a Thirty Seconds to Mars koncertjein. „Az igazi férfi szoknyát visel” – szögezte le egy alkalommal egy Twitter-bejegyzésében.

Ewan McGregor

Ewan McGregor szoknyában

Ewan McGregor (Fotó: David Westing/Getty Images)

Ewan McGregor skót gyökerei előtt tiszteleg, amikor időről időre skót szoknyát húz. „Különleges alkalmakra, például esküvőkre veszek fel skót szoknyát. Ez a mi szmokingunk” – nyilatkozta egy alkalommal. A színész a leggyakrabban a kiltet, vagyis a tradicionális, kockás skót szoknyát viseli, a hozzá illő, szintén hagyományos kiegészítőkkel, mint a Sporran-erszény és a kötött térdharisnya.

Gerard Butler

Gerard Butler szoknyában

Gerard Butler (Fotó: Gisela Schober/Getty Images)

Gerard Butler szintén skót származása okán ölt magára alkalmanként skót szoknyát. Egy tévéshow-ban elmesélte: egyszer igen kellemetlen helyzetbe is keveredett emiatt. A testvére esküvőjén ugyanis megfeledkezett arról, hogy szoknya van rajta és úgy ült le benne, ahogy azt nadrágban tenné, aminek kínos villantás lett a vége, méghozzá a 400 fős násznép szeme láttára.

Vin Diesel

Vin Diesel szoknyában

Vin Diesel (Fotó: Stephane Cardinale/Corbis via Getty Images)

2003-ban a skóciai Edinburghben rendezték meg az MTV Europe Music Awards gálát. Vin Diesel amerikai színész a házigazda iránti tiszteletét fejezte ki azzal, hogy az eseményen, ha nem is hagyományos kiltben, de a skót nemzeti viseletet a modern-minimalista irányzattal ötvöző fekete, szoknyás outfitben jelent meg.

Kanye West

Kanye West szoknyában

Kanye West (Fotó: Jason Squires/WireImage)

Kanye West 2011-es Watch The Throne turnéjának kansasi állomásán lépett színpadra egy bőr Givenchy szoknyában, melyet hosszú pólóval és nadrággal kombinált. „Amikor megláttam ezt a szoknyát, megtetszett. Beleszerettem. Számomra frissnek és kreatívnak tűnt. Nem éreztem úgy, hogy bizonyos előítéletek miatt korlátoznom kellene magam” – indokolta később a ruhaválasztást.

Marc Jacobs

Marc Jacobs szoknyában

Marc Jacobs (Fotó: Andreas Rentz/Getty Images for IMG)

Marc Jacobs amerikai divattervező rendszeresen visel szoknyákat, sőt olykor egészruhákat is, mégpedig egyszerűen azért, mert jól érzi magát bennük. „Felfedeztem, milyen kellemes viselni. Kényelmesek, a viselésük boldoggá tesz, ezért vásároltam többet is. És most egyszerűen nem tudok betelni velük” – magyarázta egy interjújában. 

Jaden Smith

Jaden Smith szoknyában

Jaden Smith (Fotó: Jon Kopaloff/FilmMagic)

Jaden Smith kiskamasz kora óta a genderfluid öltözködés híve és egyik küldetésének érzi, hogy elfogadottá tegye azt. „5 év múlva, amikor egy srác szoknyában megy iskolába, a gyerekek nem fogják kicsúfolni és nem fogják megverni. Egyszerűen nem számít majd. Vállalom a nehezét, hogy később a gyerekeim és a következő generációk számára bizonyos dolgok normálisak legyenek, amelyek az én időmet megelőzően nem számítottak annak.”

Billy Porter

Billy Porter szoknyában

Billy Porter (Fotó: Amy Sussman/Getty Images)

A korábban inkább tengerentúli, színházi körökben ismert Billy Porter A póz című sorozatnak köszönhetően vált világszerte ismertté, de a sorozat nézőin kívül is rengetegen felfigyeltek rá pazar vörös szőnyeges outfitjei miatt, melyek között jócskán akadnak szoknyás összeállítások. A színész saját bevallása szerint éppen a sorozatban alakított karaktere hatására talált rá a stílusára. „Olyan volt, mintha felnyitotta volna az elmém, segített abban, hogy eljussak egy más síkra, ahol megértettem önmagamat és a magamnak gyártott dilemmáimat, még azzal kapcsolatban is, hogy mit viselhetek, mi az, ami elég férfias, mi az, ami elfogadható” – fogalmazott a People magazinban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top