nlc.hu
Sztárok

Így érzi magát Révész Sándor a stroke-ja után

„Nem voltam eléggé körültekintő” – megszólalt Révész Sándor a stroke-ja után

A Piramis énekese, Révész Sándor a stroke-ja után úgy látja, elhanyagolta a magas vérnyomását.
Révész Sándor EMeRTon-díjas magyar énekes, a Generál és a Piramis együttesek énekese a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es TV-stúdiójában

Március közepén stroke-ot kapott Révész Sándor, a Piramis frontembere. Amikor kórházba került, a 68 éves énekes sem a jobb kezét, sem a jobb lábát nem tudta mozdítani, de állapota sokat javult, és egy hónap elteltével hazaengedték. Azóta az énekes mecseki otthonában gyógyul, és most a Blikknek adott interjút.

Elmondta, hogy hetente többszöri gyógytornával folyik a rehabilitácója, de saját magára szabott gyakorlatokat is végez, például telefonálás közben megállás nélkül jön-megy, hogy ezzel is segítse a felépülését. „Saját magam nehezítem a gyakorlataimat a lusta jobb oldalamnak szánt izomnyújtó feladatokkal. Hála istennek, ebbéli igyekezetem eredményeképpen a javulás apró jelei mutatkoznak” – mondta Révész Sándor.

Az énekes úgy látja, nem volt teljesen előzmény nélküli a stroke-ja.

Sajnálatos módon az elhanyagolt magas vérnyomást tudom felhozni előidéző okként. Nem mondhatom, hogy felelőtlen lettem volna, de nem voltam eléggé körültekintő az odafigyelésben. Tudatában lévén magas vérnyomásomnak, szedtem is rá gyógyszert; de nem mértem rendszeresen, és nem vettem észre, hogy időnként veszélyes magasságokba szökik

– mondta Révész Sándor, aki szeretné felhívni az emberek figyelmét arra, hogy figyeljenek jobban oda magukra.

(Kiemelt kép: MTVA/Zih Zsolt)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top