nlc.hu
Sztárok

Johnny Depp akkor és most

Ilyen volt Johnny Depp 35 éve, amikor még a tehetsége miatt cikkeztek róla

A 90-es évek egyik legmenőbb filmsztárja mostanra alaposan megváltozott.

Mostanában már szinte mindennap olvashatunk Johnny Depp és exfelesége, Amber Heard 50 millió dolláros rágalmazási peréről. De volt idő, amikor Deppről még a tehetsége és kifejezetten szórakoztató nyilatkozatai miatt cikkeztek az újságok.

Soha nem volt üresfejű szépfiú

Tény, hogy Depp régóta küzd alkohol- és drogproblémákkal, de akik most a 40-es, 50-es éveikben járnak, emlékeznek még a színész fénykorára, ami a 90-es években indult. 30 éve két nagy táborra lehetett osztani a hollywoodi szépfiúkat: a tagadhatatlanul jóképű, minden anyós kedvence Brad Pitt-Leonardo DiCaprio tengelyre, valamint az alternatív szívtiprókra, mint például Joaquin Phoenix, Keanu Reeves és Johnny Depp. Ők hárman a szöges ellentétei voltak a Beverly Hills 90210-es fiúknak, de pont ezért imádtuk őket: nem szimplán jóképűek voltak, hanem különc művészlelkek.

Depp Kentuckyban született, édesanyja felszolgáló volt, és amire a színész 7 éves lett, már több mint 20 különböző helyen élt. Vagyis egyértelmű, hogy nem volt egyszerű gyerekkora. Első jelentősebb szerepét 1987-ben volt a FOX csatorna 21 Jump Street című sorozatában kapta, ami neki köszönhetően óriási siker volt az USA-ban.

Johnny Depp 1990-ben
Megnézem
Összes kép (3)

Depp befutott, de cseppet sem szerette a népszerűséget, mert úgy érezte, nem tud benne kiteljesedni. Habár sokan tinibálványként akarták volna látni a filmvásznon, nem így történt: John Waters Cry-Baby című filmjét választotta a nagyfilmes debütálásnak, amiben pont hogy kikarikírozza a szívtipró karakterét. Nem sokkal később, az Ollókezű Edwardban már teljesen világossá vált, hogy Depp nem a klasszikus szépfiú lesz.

Deep és a szerelem, mint sötét verem

Depp abszolút szórakoztató volt a vásznon, és azon kívül is, és bár már a 90-es években is voltak túlkapásai, akkoriban betudtuk a művészlelkének. A világ legjobban fizetett sztárja volt, és nemcsak érte rajongtak, hanem ő maga is nagy rajongó volt: Iggy Pop, Marlon Brando, Keith Richards, Hunter S. Thompson voltak a kedvencei.

Depp sok hírességgel alkotott egy párt, köztük Winona Ryderrel, akiknek a nevét a karjára tetováltatta. Amíg tartott a szerelem a színész büszkén viselte a „Winona Forever” tetoválását, majd, amikor az útjuk kettévált, „Wino Forever”-re, azaz „bor örökké”-re varratta át. Kate Moss-szal, Vanessa Paradisszal is szerelembe estek – Paradis-tól 14 év alatt két gyereke született: Lily-Rose és Jack.

Johnny Depp és Kate Moss
Megnézem
Összes kép (4)

Az alkohol-és drogproblémáiról időről időre lehetett hallani, a karrierjének Jack Sparrow kapitány, azaz A Karib-tenger kalózai című mozi adott újabb lendületet. Majd jött a Rumnapló, aminek a forgatásán találkozott Hearddel, és 2012-ben bejelentette, hogy elválnak Paradis-val, és már Hearddal alkotnak egy párt.

Johnny Depp lánya

A lánya ma már sikeres modell
(Fotó: Gisela Schober/Getty Images)

Amber Heard és a mélyrepülés

Innentől indult az igazi mélyrepülés: a Karib-tenger kalózai 5. részét például el kellett halasztani egy kézsérülés miatt, amit-mint később kiderült – a feleségével való vita közben szerzett. A forgatások alatt aztán súgó kellett a fülébe, máskülönben nem tudta volna kivitelezni a munkát, tekintve, hogy masszívan ivott.

A színésznővel finoman szólva viharos volt a kapcsolatuk, és végül teljesen elmérgesedett. Heard családon belüli erőszakkal vádolta meg Deppet, a The Sun magazin feleségverőnek is nevezte (amiért a színész beperelte a lapot, de elveszítette a pert), és Deep rágalmazás miatt beperelte exnejét. Ahogy haladunk előre az időben, egyre világosabb, hogy ez egy erősen bántalmazó kapcsolat mindkét fél részéről.

Johnny Depp 2021-ben

2021 év végén
(Fotó: Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Heardról is elképesztő dolgok derülnek ki: volt, amikor saját vallomásába kavarodott bele, hangfelvételek kerültek elő, amin Heard verbálisan bántalmazta, alázta a színészt, az ágyában végezte el azt, amit más a vécén szokott, és egy alkalommal, a vita hevében levágta a színész egyik ujjpercét. Depp is megtette, ami tőle telt: a színész bevallása szerint havi több mint 30 ezer dollárt költött borra. Az sem volt ritka, hogy a reggeleit kávé helyett kokainnal indította, féltékenységében pedig sok színésztársát szidta, Leonardo DiCapriót tökfejnek nevezte, és Channing Tatumot sem kímélte.

Amber Heard

Amber Heard a bíróságra igyekszik
(Fotó: Victoria Jones/PA Images via Getty Images)

Korábbi menedzsmentje szerint több mint 2 millió dollárt költött havonta, 2018-ban pedig azt mondta az újságíróknak, hogy 650 millió dolláros vagyona már nincs meg, és hozzátette, hogy a menedzserei milliókat loptak el tőle. Az mindenesetre biztos, hogy a jelenleg is folyó per olyan, mint egy rossz szappanopera.

Tudj meg még többet kedvenc sztárjaidról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top