nlc.hu
Sztárok

Sok pályatársa nem tudott Haumann Péter betegségéről

Lehoczky Zsuzsa Haumann Péterről: „Azt mondta, hogy kigyógyították a betegségéből”

Pályatársai és közeli barátai közül is alig tudott valaki arról, hogy Haumann Péter régóta súlyos betegséggel küzdött. Még a tavalyi visszavonulása ellenére is váratlanul érte a halála a közeli ismerőseit.

Lehoczky Zsuzsa – aki nemcsak kollégája, hanem barátja is volt Haumann Péternek – azok közé tartozott, aki tudta, hogy baj van, azonban egy éve még nyoma sem volt annak, hogy a baj ekkora lenne.

Jött a jó hír, hogy tünetmentes. Azt mondta, hogy kigyógyították a betegségéből, és sokkal jobban van. Hihetetlenül örültem ennek. Aztán… ez a gonosz betegség visszajött. Isten nyugosztalja a barátomat, aki egy kimagaslóan jó színész volt, egy igazi tehetség és egy jó ember

– mesélte a Blikknek a színművésznő.

Haumann Péter 1975-ben

Haumann Péter a Magyar Rádió stúdiójában (Fotó: Fortepan / Szalay Zoltán)

Jordán Tamást váratlanul érte a halálhír. Ő is tudott a betegségéről, de arról nem, hogy az ennyire súlyos lenne. Elmondása szerint Haumann azok közé tartozott, aki senkit nem terhelt a saját gondjaival, és ezért is titkolta az állapotát. A halálával az egyik legnagyobb színész ment el, akit példaképének tekintett. Tordy Géza arról sem tudott, hogy Haumann Péter beteg, ugyanis az elmúlt években nem beszéltek, mert a színész a betegsége miatt kicsit elszigetelődött a világtól. Megdöbbent a történteken. Trokán Péter Paloznakon Haumannék szomszédságában élt. A halálhír óta Ágnes asszonnyal váltott néhány üzenetet. Megtörte az eset, nem nagyon tudott mit mondani. A színésznek az élete végén az unokái adták a legnagyobb örömöt, igyekezett minél több időt tölteni a társaságukban. Fia, Máté nemrég Kaliforniában volt, ahol az Oppenheimer című Christopher Nolan-filmben forgatott. A hatalmas szakmai siker pont akkor érkezett, amikor az édesapja elhunyt, így már sosem láthatja őt a nagy hollywoodi produkcióban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top