nlc.hu
Sztárok

Mako hercegnő civil élete

Múzeumban kapott munkát a rangjáról lemondott Mako hercegnő

A japán császár unokahúga és közrendű párja tavaly őszi esküvőjük után New Yorkban kezdtek új életet.

Naruhito japán császár unokahúga és a korábbi császár, Akihito unokája, Mako tavaly októberben ment feleségül szerelméhez, Kei Komuróhoz. A hercegnő nyolc évvel korábban, még az egyetemen ismerkedett meg a férfival, aki 2017-ben kérte meg a kezét, az esküvőt azonban többször is elhalasztották. Mivel Komuro közrendű, ezért ahhoz, hogy összeházasodhasson vele, le kellett mondania hercegnői címéről. Ezen felül visszautasította azt az egyszeri 1,35 millió dolláros, vagyis átszámítva mintegy 450 millió dolláros összeget is, melyet a japán királyi család távozó tagjainak egyébként járna.

Mako hercegnő

Mako hercegnő (Fotó: Nicolas Datiche – Pool/Getty Images)

Az egykori hercegnő, asszonynevén Komuro Mako és férje az esküvő után nem sokkal New Yorkban, civil emberként kezdtek új életet. Férje egy helyi ügyvédi irodában dolgozik és a vizsgáira készül, hogy az Egyesült Államokban is praktizálhasson ügyvédként. Mako több hónapig keresett állást az amerikai metropoliszban, és a közelmúltban rá is talált a számára megfelelő pozícióra. A Metropolitan Múzeumban kapott munkát az ázsiai művészeti gyűjtemény kurátoraként.

Mako hercegnő

A hercegnő New Yorkban (Fotó: Profimedia)

A 30 éves Mako a tokiói Nemzetközi Keresztény Egyetem művészeti és kulturális örökség szakán diplomázott, majd a Leicesteri Egyetemen képezte tovább magát, ahol múzeum- és galériatudomány szakon szerzett mesterfokozatot. Később kutatóként is dolgozott a Tokiói Egyetem múzeumában. Kellő felkészültséggel rendelkezik tehát ahhoz, hogy a világ egyik legrangosabb múzeumának munkatársa legyen. Ennek ellenére egyelőre önkéntesként végzi a feladatait a Metropolitanben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top