nlc.hu
Sztárok

Megházasodik Mako japán hercegnő

Október végén lesz Mako japán hercegnő esküvője, aki ezzel lemond a királyi címről

Október 26-án kerül sor Komuro Kei és Mako hercegnő esküvőjére.

Mako japán hercegnő évekig tartó jegyesség után hozzámegy civil párjához. A japán császár unokája a vele egykorú Kei Komuroval a tokiói Nemzetközi Keresztény Egyetemen találkozott, ahol az uralkodóház tagja művészeti tanulmányokat folytatott. A fiatalok nyolc éve ismerték meg egymást, 2017 májusa óta pedig jegyben járnak. Az esküvőt többször is elhalasztották, ám október 26-án végre megtartják.

A frigy után az a tervük, hogy az Egyesült Államokba költöznek, ezzel egy időben a hercegnő lemond a királyi címről és új életet kezd. A kapcsolatuk nem volt mindig egyszerű, korábban a férfi édesanyja miatt kerültek konfliktusba a császári családdal, akik arra kérték őket akkor, hogy mondják le az esküvőt – ez meg is történt. Rendezték a félreértést és sokat javult a viszonyuk, most már áldásukat adták az esküvőre.

Mivel nők nem örökölhetik a japán trónt, ezért jelenleg Mako apja és fivére következik egymás után a trónutódlási sorban, miután 2019-ben lemondott a trónról a 87 éves Akihito és a fia, Naruhito lett az uralkodó. 

mako hercegnő

Férjhez megy Mako hercegnő (Fotó: Gettyimages)

Királyi esküvők: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top