nlc.hu
Sztárok

Nemcsák Károly befejezné a munkát

Nemcsák Károly: „Az embernek tudnia kell mérlegelni, hogy egészségesen hagyja abba ezt a munkát” – így érzi magát színházigazgatóként

Van, ami őt is megviseli lelkileg.

A József Attila Színház direktora jelenleg a harmadik ciklusát tölti, azonban a folytatás kapcsán már most határozott elképzelése van. Szinte összeforrt Nemcsák Károly neve a József Attila Színházzal, amelynek több mint tíz éve igazgatója.

Nemcsák Károly

Nemcsák Károly

A színész szeretné a harmadik ciklusát is végigdolgozni, ám a folytatás erősen kérdéses számára.

„2026-ban jár le a harmadik ciklusom, akkor 69 éves leszek. Az embernek tudnia kell mérlegelni, hogy egészségesen – mind szellemileg frissen, mind fizikálisan – hagyja abba ezt a munkát. Változik a világ, ahogy a színház is, új technológiák, fejlesztések léptek be, ami csodálatos dolog. Ugyanakkor tudni kell átadni a stafétát a következő generációnak. Minden színháznak kell a fiatalos lendület” – mondta Nemcsák Károly, aki nemcsak a színészi, de az igazgatói munkát is rendkívül szereti.

„Embert próbáló feladat ez, kicsit »elhasználódik« benne az ember, különösen az évadok előtti szerződtetéses egyeztetések viselnek meg. A legjobbra törekszünk, de néha előfordul, hogy nem minden sikerül úgy, hogy mindenki maximálisan elégedett legyen. Ez olyankor lelkileg megvisel” – árulta el a 95.8 Sláger FM-en a direktor, aki szülőfalujában töltődik fel egy-egy zsúfolt időszakot követően.

„Egyre többször megyek haza a szülőfalumba, Mocsolyásra. Jobban is igénylem az ott töltött időt és sok dolog szólított oda az utóbbi időben. Még 2016-ban beszéltünk a keresztlányommal arról, hogy milyen jó lenne, ha a mi kis közösségünknek lenne egy temploma. 2021-ben ez meg is valósult, felszentelésre került a település saját temploma. Nagyon jó érzés, hogy ennek részese lehettem és tehettem valamit a szülőfalumért. Sokat kaptam ettől a közösségtől, 20 éves koromig itt éltem, jó, hogy én is tudok adni, tenni értük” – árulta el a Sláger Kult műsorvezetőjének, S. Miller Andrásnak Nemcsák Károly.

A teljes beszélgetés ITT hallható. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top