nlc.hu
Sztárok

Sztárok, akik inkább az anyaságra koncentrálnak

5 világsztár, aki parkolópályára tette a karrierjét, hogy anya lehessen

A most következő világsztárok szárnyaló hollywoodi karrierjüket szüneteltették évekig, vagy épp szüneteltetik jelenleg is azért, hogy anyaként teljességgel jelen lehessenek gyermekeik életében.

Julia Roberts

Julia Robertsnek három gyermeke van férjével, Daniel Moderrel: a 17 éves ikerpár, Hazel és Phinnaeus, valamint öccsük, a 14 éves Henry. A színésznő nemrégiben a Gaslit című sorozattal tért vissza a kamerák elé, ezt megelőzően azonban közel négy évig nem forgatott. Ezt az időszakot elsősorban a családjának, gyermekeinek szentelte. „Nagyon büszke vagyok arra, ha otthon lehetek a családommal, háziasszonynak tartom magam” – nyilatkozta az Oscar-díjas színésznő a New York Timesnak. Hozzátette, voltak időszakok az életében, amikor a kreatív munkára jobban összpontosított, mint a családjára, ezzel nehezen is békélt meg. 

Julia Roberts

Julia Roberts (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrownak két gyermeke van volt férjétől, Chris Matintól: a ma már 18 éves Apple és a 16 éves Moses. A színésznő a gyerekei születése előtt évente több filmet is forgatott, azonban az ő világra jöttük után jócskán visszavett a feszített munkatempóból és csak kevesebb, illetve kisebb feladatokat vállalt, hogy minél több időt tölthessen a lányával és a fiával. „Azt hiszem, néhányan nem értették a döntésemet. Talán kockázatosnak tűnt, mert nem volt ugyanaz a filmes karrierem, mint korábban, amikor évente három filmben szerepeltem”.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow (Fotó: Jason Merritt/Getty Images)

Eva Mendes

Miután Eva Mendes feleségül ment Ryan Goslinghoz, majd 2014-ben megszülettek ikerlányaik, Esmeralda és Amada, a színésznő érzékelhetően hátrébb lépett a reflektorfénytől. „Annyira megszállottja vagyok a gyerekeimnek, hogy nem akarom magukra hagyni őket. Még mindig olyan kicsik” – fogalmazott a sztár az E! News riportjában, 2018-ban. 2020-ban pedig egy Instagram-kommentre reagálva fejtette ki: „Anyaként jelenleg sok olyan szerep van, amit nem vállalok el. Számos olyan téma van, amibe nem akarok belefolyni, ezért ez korlátozza a választásaimat, és ez rendben is van. Példát kell mutatnom a lányaimnak.”

Eva Mendes

Eva Mendes (Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Drew Barrymore

Drew Barrymore 2012-ben és 2014-ben hozta világra gyermekeit, Olive-ot és Frankie-t, ezt követően pedig az anyaság került első helyre az életében. „A gyerekeim születése után abbahagytam a filmezést, mert pelenkás korom óta csinálom, 11 hónapos koromban kezdtem el, és nem volt gond számomra, hogy háttérbe szorítsam annak érdekében, hogy jelen lehessek, és magam nevelhessem fel a gyerekeimet. Nem akartam úgy részt venni egy filmforgatáson, hogy a dadát kérdezem meg, hogy vannak a gyerekeim. Nem ezt az utat akartam járni” – fejtette ki egy rádióműsorban.

Drew Barrymore

Drew Barrymore (Fotó: Frederick M. Brown/Getty Images)

Cameron Diaz

Cameron Diaz és férje, Benji Madden 2020 januárjában jelentették be, hogy megszületett első gyermekük, Raddix. A színésznő 2014-ben visszavonult a filmezéstől, az anyaság pedig csak még inkább megerősítette a döntésében. „Csinálok még valaha filmet? Nem tudom. Fogalmam sincs. Soha ne mondd, hogy soha, de nem tudnám elképzelni, hogy most, anyaként, a gyerekem első életévében egy filmforgatáson vegyek részt, ami napi 14-16 órát vesz igénybe a napomból, amit távol kell töltenem a tőle. Áldottnak érzem magam, hogy itt lehetek a gyermekemmel, és az az anya lehetek, akinek lennem kell. Ez egy hatalmas áldás, valódi kiváltság, és én tényleg nagyon hálás vagyok érte” – nyilatkozta Diaz tavaly a SiriusXM rádió Quarantined With Bruce című műsorában.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top