nlc.hu
Sztárok

Frankl András interjúja Michael Schumacherről

Frankl András: „Michael Schumachert soha többé nem fogjuk élve látni”

A szakértő részletesen beszámolt a pilóta állapotáról.

Az Origo készített interjút az egyik legismertebb Forma1-ben tevékenykedő újságíróval, Frankl Andrással. Az aktualitásokon túl arról is beszélt, hogy tavaly találkozott Michael Schumacher feleségével, akivel beszédbe elegyedett.

Michael Schumacher

Fotó: Getty Images

„Tavaly ott voltam az Amerikai Nagydíjon Texasban, Austinban. A Haas-istállónál egyszer csak szembejött velem Corinna Schumacher, a hétszeres világbajnok és kómában fekvő pilóta felesége. Amint megláttam, elkezdtem zokogni, még ő vigasztalt engem. Elmondtam neki, hogy soha nem feledem el Michaelt, hogy mennyi mindent jelentett nekem az ő barátsága, jelenléte a Formula–1-ben. Nem akartam semmit, eszembe se jutott, hogy bármit kérjek. Bármennyire is hülyén hangzik, de akkor és ott én voltam a rajongó. (…) Nézze, megrendítő lesz, amit most mondok, de azt mindenkinek el kell fogadnia, hogy Michael Schumachert soha nem fogjuk már élve látni. És most kérem, hogy felejtsük el a pénzt. Ha az ő hírneve nem volt arra elég, hogy a világ legjobb orvosai meggyógyítsák, akkor itt sok mindenben már nem lehet reménykedni. Michael Schumachert megmenteni a világ legfantasztikusabb dolga lenne. De nem tudják. Állítólag a szemével tud kicsit kommunikálni. Jean Todt az a jó barátja, akit beengednek hozzá, együtt ülnek a tévé előtt és nézik a futamokat. Nagyon kevés ember mehet oda Schumacher betegágyához. Az öccse, Ralf Schumacher, a lánya, Gina-Maria Schumacher, a fia, Mick Schumacher, Ross Brawn, aki a menedzsere volt, és az FIA volt elnöke, Jean Todt. Más be nem teheti oda a lábát” – árulta el a lapnak Frankl, aki azt is elmondta, szerinte azért tartják életben Schumachert, mert bíznak abban, hogy az orvostudomány egy nap eljut arra a szintre, hogy meg tudják gyógyítani a pilótát. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top