nlc.hu
Sztárok

Gidófalvy Attila Máté Péterről beszélt

Gidófalvy Attila Máté Péterről: „Örökké egy megfelelési kényszer volt benne”

Jó barátok voltak és többször dolgoztak is együtt.

38 évvel ezelőtt hunyt el Máté Péter, aki kétségtelenül korának legnagyobb ikonja volt és akinek a dalait a mai napig játsszák a rádiók. A Karthago billentyűse és jó barátja, Gidófalvy Attila mesélt róla az évforduló alkalmából a Borsnak.

Gidófalvy Attila

Fotó: Nagy Zoltán / Central Médiacsoport / Central

„Péter egy kis túlzással élete gyertyájának valamennyi végét égette. Roppant nagy zseni volt, de szerintem nem tudta feldolgozni azt a fajta szeretet, amit a közönségtől, illetve kollégáitól kapott. (…) Nem tudta elképzelni, hogy ő mekkora nagy géniusz. Nem volt tisztában a képességeivel, ezért örökké egy megfelelési kényszer volt benne. Igen, talán pont e megfelelési vágy miatt vesztette életét is… Bármit megtett volna a közönségért, de nagyjából lehetetlennek tartotta, hogy bármi, amit csinál, elég volna. Még az őt népszerűsítő plakátokat sem bírta elfogadni. Úgy érezte sokszor, hogy nem érdemli meg őket. Önbizalomhiány… pont nála” – emlékezett vissza barátjára Gidófalvy.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top