nlc.hu
Sztárok

Varga Viktor jól ismeri az Ayahuasca

Varga Viktor jól ismeri a szert, ami VV Anett balesetéhez vezetett a szeánsz után

A siklósi erdőben történt sámánszeánszról az énekes is megszólalt.

Futótűzként terjedt a hír a napokban, hogy két ismert magyar híresség egy szeánszon vett részt a siklósi erdőben, aminek rossz vége lett: VV Anettet egy nappal később találták meg egy szőlősben ruhák nélkül, öntudatlan állapotban és összetört csontokkal. Még aznap hatórás műtétet hajtottak végre rajta, a hírek szerint azonban már jól van. 

Később Sáfrány Emese elismerte, hogy Anett mellett ő is részt vett a szeánszon, ám állítja: nem fogyasztott tudatmódosító szert és ezt a rendőrségi teszt is kimutatta. A Mokkába meghívták Varga Viktort, aki hosszan beszélt az ayahuasca nevű szerről, hiszen korábban ő is kipróbálta.

Varga Viktor

Fotó: TV2

„Ez egy csodálatos medicina, aminek több ezer éves kultúrája van az indiánok körében, ez a dzsungelben használatos vegyület, amiben dimetil-triptamin van: ez állatokban és néhány növényben fordul elő. Olyan kapukat nyit ki ez a vegyület az agyban, amit nem feltétlenül kell kinyitni. (…) Attól is függ, hogy milyen dózisban kapja az ember, amit a sámán határoz meg” – mondta Viktor, aki hozzátette, eléggé új keletű dolog az, hogy bárki hozzáférhet ehhez a szerhez.

„Ez nem úgy történik, hogy most ezt megisszuk, és akkor majd lesz valami. Erre egy hónapos felkészülés van. Egyrészt rengeteg beszélgetés van ott a helyi sámánnal, plusz van mellette 3-4 segítő. Ez nem játék, itt az elmével játszunk. Nyitogatjuk azokat a bezárt kapukat, amiket nem szabad” – folytatta az énekes, aki azt is részletezte, hogy milyen veszélyei vannak a szernek. 

„Ez egy méreg. Egy békának meg egy növénynek a mérge, megmérgezed magad. Maradandó károsodást nem valószínű, hogy ez okozhat, inkább csak ott hirtelen, amikor ezt megisszák, akkor mindenki összehányja és összefossa magát. De erre fel vannak készülve, van két vödröd” – árulta el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top