nlc.hu
Sztárok

Ujlaki Dénes: „egészséges rákos beteg vagyok"

Ujlaki Dénes: „Egészséges rákos beteg vagyok”

Ujlaki Dénes a negyvenedik évadot kezdi a Katona Színházban. Ő a legidősebb színész az ország egyik legnépszerűbb teátrumában.

Hét évvel ezelőtt diagnosztizáltak nála betegséget, majd két évvel később ismét harcba kellett szállnia a visszatérő kórral. A most hetvenhét esztendős Ujlaki Dénes a jelek szerint győztesen jött ki a csatából – írja a Blikk.

Ujlaki Dénes tünetmentes

Fotó: Birton Szabolcs/solwee

“Azt szoktam mondani, hogy én egészséges rákos beteg vagyok. Van, aki mosolyog ezen, más megdöbben, mondván, ilyen morbid kifejezést ritkán hallani. S valóban az, mint ahogy ez az egész betegségtudat is. Egyszer csak megváltozik az addigi életed, a nyugodt folyón való lassú csónakázás hirtelen vadvízi evezésbe vált. Hívő emberként sem tudom elfogadni a halált. Sz..r dolog ez, jön a kórság és te kiszolgáltatottá válsz, félelmekkel telve éled a napjaidat, a fizikai fájdalmakról nem is beszélve. Szeretnék még sokáig élni, de az élet ajándékának tartom a gyors, észrevétlen, fájdalommentes halált. Lefekszel este, megigazítod a dunyhát, a jobb oldalra fordulsz, és soha nem ébredsz fel. Egyébként tünetmentes vagyok, rendszeresen járok kontrollra, de bármennyire is jók az eredményeim, ezek a rákos sejtek bennem vannak, és az ember persze fél a »szórástól«, amikor rapidgyorsasággal három hét alatt szétterjednek benned, megtámadják a tüdőt, a csontot, és kész, vége a filmnek…” – mondta Ujlaki Dénes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top