nlc.hu
Sztárok

Meghalt Olivia Newton-John

Meghalt Olivia Newton-John

Olivia Newton-John évek óta küzdött a mellrákkal. A Grease sztárja 73 éves volt.

73 éves korában elhunyt Olivia Newton-Johnadta hírül a Buzzfeed. A színésznő évek óta mellrákkal küzdött. Halálát férje is megerősítette, mint írja, a Grease sztárja hétfő reggel hunyt el a dél-kaliforniai ranchukon.

73 éves korában elhunyt Olivia Newton-John (Fotó: Getty Images)

Olivia Newton-John Angliában született 1948-ban, a család legfiatalabb, harmadik gyermekeként. Egyik nagyapja a Nobel-díjas fizikus, Max Born volt. Iskolái nagy részét az ausztráliai Melbourne-ben járta ki, ahova 6 éves korában költöztek. Már az iskolában kitűnt muzikalitásával, kipróbálta magát tehetségkutató műsorban is, és 1974-ben részt vett az Eurovíziós dalversenyen is.

Ahol a világ egyik legsikeresebb zenekara az ABBA taszította a második helyre, ami azonban nem állíthatta meg abban, hogy „I Honestly Love You” című slágerével megkapja az első Grammy jelölését. A brit gyökerek ellenére 1976-ban a country zene irányába tett egy rövid kitérőt, amelyet sokan kritizáltak.

A színész-énekesnő 1974-ben (Fotó: Getty Images)

A színész-énekesnő 1974-ben (Fotó: Getty Images)

Az igazi áttörést és a valódi világhírt a Grease főszerepe jelentette számára, 1977-ben a próbafelvételeken olyan átütő erővel győzték meg filmbeli partnerével John Travolta-val a film készítőit, hogy annak ellenére lett ő a kasszasiker Sandy-je, hogy a forgatókönyvben számos változtatást kért.

Newton-John, a film legszebb és legismertebb dalaihoz adta különleges hangját. A „Hopelessly Devoted to You” című betétdalért, amit kifejezetten neki írtak megkapta az Oscar-jelölést is.

A 90-es évek elejétől kezdve pedig a mellrák elleni küzdelem egyik legjelentősebb alakja lett, sosem csinált titkot saját betegségéből, egy alapítványt is létrehozott a betegséggel küzdő vagy azon átesett nők számára.

Az elmúlt 30 évben a gyilkos kór többször megtámadta, de mindvégig hitt a gyógyulásában és küzdött. Férje, John Easterling, mai búcsúposztjában is arról ír, hogy Oliva Newton-John egy igazi harcos volt, és az minden vágya, hogy ezt a harcot a halála után is folytassák. 

Mellrákját sokáig kannabisszal próbálta elviselhetőbbé tenni és létrehozott egy alapítványt, hogy segítse a mellrák és úgy általában a rák elleni küzdelmet.

Haláláról megemlékezett színésztársa, John Travolta is:

Drága Oliviám, mindannyiunk életét tetted sokkal jobbá. Elképesztő hatásod volt! Annyira szeretlek. Találkozunk majd az út végén, ahol együtt leszünk újra mindannyian. A tiéd voltam az első pillanattól kezdve, ahogy megláttalak! A te Dannyd, a te Johnod!

A négyszeres Grammy-díjas angol-ausztrál énekesnő kétszer volt férjnél, első házasságából egy lánya született.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top