nlc.hu
Sztárok

Klausmann Viktor 22 évvel ezelőtt

Emlékszel még? Így festett Klausmann Viktor pályája elején

Klausmann Viktor neve sokáig egybe forrt a Szerencsekerékkel, habár televíziós pályafutását nem a vetélkedőben kezdte, hanem az Ablak című műsorban.

Klausmann Viktor gimnáziumi tanulmányait az aszódi Petőfi Sándor Gimnáziumban végezte 1980–1984 között. 1985–1990 között a Janus Pannonius Tudományegyetem (JPTE) Állam- és Jogtudományi Karának hallgatója volt Pécsett. 1988–1989 között a Dunántúli Naplónál dolgozott, az országos ismertséget a Szerencsekerék hozta meg neki, ahol műsorvezetőként debütált.

Klausmann Viktor akkor és most

Klausmann Viktor és szülei. Fotó: solwee/Archívum Story-Best)

A Szerencsekerék amerikai licensz alapján közel 30 évvel ezelőtt, 1993-ban indult Magyarországon: először az MTV tűzte műsorára, majd 1997-től, amikor a két nagy kereskedelmi csatorna is beindult, a TV2-n láthattuk pörögni a kereket.

Klausmann Viktor a vetélkedős műsor után 2012-ig folyamatosan a képernyőn volt: vezetett reggeli műsort és lottósorsolást is, majd egy időre hanyagolta a kamerákat. 2017-től aztán átigazolt az Echo tévéhez, és közben politikai, valamint üzleti karrierjét is elkezdte építeni.

Klausmann Viktor akkor és most

Klausmann Viktor és Gajdos Tamás (Fotó: solwee/Archívum Story-Best)

A kilencvenes évek egyik kultikus televíziós figurája a Palikék Világa by Manna Hová tűnt? című műsorában elmondta, hogy turisztikai vállalkozó lett.

„Turisztikai vállalkozó lettem 15-16 évvel ezelőtt, fő tevékenységünkként elkezdtem egy strandot csinálni, nyáron Domonyvölgyben. Ott is laktam 10 évig, 2010-ben félig elköltöztem, a nagy házat eladtam, lett egy kis házam ott, meg Pálosvörösmarton a Mátrában. Felújítottuk a síházat Kékestetőn, és a gyerekeimet oda összpontosítottam, ezekre a helyekre. Nyáron strand, télen sízés van, alapvetően velük” – mondta Klausmann Viktor, aki a Magyar Síakadémia Egyesület Elnöke, valamint a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány – egy síoktatókból alakult mentőcsapat – ötletadója és létrehozója lett.

Háromszoros apuka lesz

Klausmann Viktornak már van két nagyobb gyermeke: Dominik 16 éves, Tamara 13 esztendős. A Szerencsekerék egykori házigazdája nemrég töltötte be az 56-ot, és mint kiderült, hamarosan háromszoros apuka lesz.

Klausmann Viktor akkor és most

Klausmann Viktor napjainkban (Fotó: solwee/Olajos Piroska)

„Nem akartam egyedül maradni, és élni a magányos farkasok léha életét. Bár igaz, akinek gyereke van, soha nem lehet magányos farkas. Nikivel 8 éve ismerjük egymást. Adott nekem jeleket, hogy ő azért nem engedné el ezt a dolgot. Azt mondtuk, legyen baba, ez még belefér korban nekem is. És bevallom, hiányzik a babaszag, egy csecsemő kis keze, a lába, az a kis husika. 13 éve éltem át ezt utoljára. Későn kezdtem az apaságot, de úgy érzem, a végére belejöttem. Semmi más nem jelent annyi energiát egy ember életében, mint egy gyerek. Úgy éreztem, ez egy olyan adrenalinlöketet ad, amit szeretnék még megkapni az élettől” – nyilatkozta a Best magazinnak Klausmann Viktor.

(Nyitókép: Nagy Zoltán/solwee)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top