nlc.hu
Sztárok

Vilmos herceg és Harry herceg szerepe II. Erzsébet temetésén

Egymás mellett fog menni Vilmos és Harry II. Erzsébet temetésén?

Az biztos, hogy II. Erzsébet temetése más lesz, mint imádott férjének, Fülöp hercegnek a búcsúztatása. A két nagy kérdés az, hogy egymás mellett megy-e Harry és Vilmos, és ott lesz-e a 9 éves György herceg a gyászmenetben.

Kicsit sem túlzás azt állítani, hogy mindenkit meglepett – aki követi a királyi család életét –, hogy Vilmos és Katalin mellett Harry és Meghan Markle is megjelent hétvégén Windsorban, hogy fogadják az emberek részvétnyilvánításait. Amit biztosan tudni a királyi szóvivőktől, hogy Vilmos herceg üzent a testvérének, úgymond olajágat nyújtva neki, és megkérte, hogy csatlakozzanak hozzá és feleségéhez.

Az már csak (eddig) meg nem erősített pletyka, hogy a fiúk apja, maga III. Károly király kérte arra a walesi herceget, hogy tegyen gesztust az öccse felé. Egy másik, a brit lapokban megjelent elmélet szerint, Harry és Meghan megüzenték az amerikai média képviselőinek, hogy „magánakcióba” kezdve, hol és mikor fogják fogadni a részvétnyilvánításokat. Ezt pedig megtudta Vilmos, aki megelőzve egy esetleges ilyen helyzetet, a közös megjelenés mellett döntött. Mindez persze vad teória, de azt se felejtsük, hogy amikor a királynő haldoklott, Harry és Meghan hivatalos (!) közleményt küldött ki az amerikai sajtónak, hogy mindketten Balmoralba utaznak. Ezt követően kérte meg Károly a fiát, hogy egyedül menjen, mivel csak a szűk család lesz a királynő mellett. Szóval nem kizárt, hogy a másik esetben is az amerikai sajtóhoz fordult Harry…

Vilmos herceg és Fülöp herceg Windsorban sétál

Vilmos herceg és Fülöp herceg Windsorban, II. Erzsébet halála után (Fotó: Profimedia)

Ennyit a pletykákról és most beszéljünk a tényekről.

Amit biztosan tudunk, hogy II. Erzsébet temetése szeptember 19-én hétfőn lesz, Londonban. Az, hogy folytatódni fog-e Vilmos és Harry békülése a következő hónapokban, még nem tudni, az azonban biztos, hogy más most a helyzet, mint nagyapjuk, Fülöp herceg tavalyi temetésén.

2021-ben, a Covid-járvány közepén tartották Fülöp temetését, amin alig harmincan vehettek részt. Akkora annyira elmérgesedett a viszony a két testvér között, hogy II. Erzsébet kijelentette: a koporsó mögötti menetben Vilmos és Harry NEM állhat egymás mellett, és közéjük állította legidősebb unokáját, Peter Phillipst. 

Vilmos herceg, Harry herceg , Peter Phillips Fülöp herceg temetésén

Vilmos herceg, Harry herceg és a királynő legidősebb unokája, Peter Phillips 2021-ben, Fülöp herceg temetésén (Fotó: Profimedia)

A jelenlegi helyzet azonban más. A legvalószínűbb, hogy

II. Erzsébet koporsója mögött fog menni: III. Károly király, Anna hercegnő, András herceg és Eduárd wessexi gróf, vagyis a királynő gyermekei. Őket követheti: Peter Phillips, Vilmos, Harry és Jakab, akik II. Erzsébet fiú unokái.

 

Elég valószínű, hogy bár György herceg csak 9 éves, de mivel már második a trónöröklési sorban, szintén a koporsót kísérők között lesz. A Sun cikke szerint Vilmos és Harry bizonyosan egymás mellett sétál majd ez alkalommal, hozzájuk csatlakozhat a walesi herceg fia, György. De ha a 9 éves herceg nem is lesz ott a menetben, a Westminsteri apátságban tartott búcsúztatón biztosan jelen lesz. A család nő tagjai, valamint a többi európai királyi család képviseletében érkező koronások autóval és busszal érkeznek majd az apátságba.

Vilmos herceg, Harry herceg a nagyapjuk temetésén

Vilmos herceg, Harry herceg a nagyapjuk temetésén (Fotó: Profimedia)

A Daily Mail saját forrásaira hivatkozva arról számolt be, hogy nehéz helyzetben van a király két fia. Mindketten arra várnak, hogy a másik bocsánatot kérjen. A lap szerint a fordulópont az lesz, hogy Harry megjelenteti-e a beígért könyvét, amely fájdalmas állításokkal lesz tele Vilmosról és Katalinról. „Azt beszélik, hogy Károly a békülés jeleként felajánl egy nemzetközi szerepet a házaspárnak. Mindazonáltal nem tudni, mi jár Meghan fejében, aki onnantól kezdve nem fogalmazhatna meg kritikát a királyi családdal szemben az állandó szereplései alkalmával” – írja a Daily Mail.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top