nlc.hu
Sztárok

George Clooney 1986-ban

Így nézett ki George Clooney 36 éve az első filmszerepében

Pályáját a hetvenes évek végén sorozatokban kezdte, az első filmszerepét néhány évvel később játszhatta el.

George Clooney nevét a Vészhelyzet című sorozatnak köszönhetően ismerte meg a világ, az ikonikus kórházsorozat 1994-es indulásakor azonban a színész már bő másfél évtizede a pályán volt. 1978-ban, 17 éves korában debütált a képernyőn a Centennial című minisorozatban, egy egészen aprócska szerepben. Az ezt követő években több tévésorozatban is felbukkant epizodistaként, az első viszonylag jelentősebb szerepét pedig 1984-ben, az E/R című, mindössze egyetlen évadot megélt szitkomban játszhatta el. A legelső filmszerepét aztán az 1986-ban bemutatott  Ketten a hadsereg ellen (Combat Academy) című televíziós vígjátékban kapta, melyben Biff Woods kadét őrnagyot alakította. Ebből a produkcióból való ez a fotó is az akkor 25 éves színészről.

George Clooney a Ketten a hadsereg ellen című filmben

George Clooney a Ketten a hadsereg ellen című filmben (Fotó: Paul Drinkwater/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images)

Clooney az ezt követő években is elsősorban sorozatokban, illetve tévéfilmekben szerepelt, illetve színjátszást tanult a Beverly Hills Playhouse színiiskolában. A nagy áttörést, mint ismeretes, Dr. Doug Ross szerepe hozta el a számára. Immár világsztárként aztán sorra kapta a mozifilmes ajánlatokat is. Az első hollywoodi nagyprodukciója az 1996-as Alkonyattól pirkadatig volt, majd olyan filmekben láthattuk még a kilencvenes években, mint a Szép kis nap!, a Batman és Robin, a Mint a kámfor vagy a Sivatagi cápák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top