nlc.hu
Sztárok

Pereszlényi Alexandra lett a Séfek Séfe győztese

Pereszlényi Alexandra a Séfek Séfe győztese, először nyerte meg nő a műsort

Pereszlényi Alexandra lett a Séfek Séfe 2022-ben, övé a 10 millió forintos fődíj és a kéthetes franciaországi szakmai továbbképzés.
Vomberg Frigyes és a 2022-es Séfek séfe győztese, Pereszlényi Alexandra

A Séfek Séfe történetében először, idén női versenyző állhatott a dobogó legfelső fokára. Pereszlényi Alexandra hosszú heteken át tartó menetelés után megnyerte a TV2 gasztro-tehetségkutató műsorát, az ezzel járó Séfek Séfe címet, a 10 millió forintos fődíjat és a kéthetes franciaországi szakmai továbbképzést, a világ egyik legnívósabb séf iskolájában.

A Séfek Séfe döntőjébe Krausz Gábor csapatából Tusor Viktor, Wolf Andrástól Nagy Péter, Vomberg Frigyes csapatából pedig Pereszlényi Alexandra jutott be. A verseny ezen szakaszában kétórás feszített munka várt a finalistákra, akiket háromfogásos menüjük elkészítésében korábbi csapattársaik segítették. A séfek ekkor már csak szurkolhattak tanítványaiknak.

A Séfek Séfe fődíjáról kiemelkedő vidéki éttermek séfjei döntöttek, olyan szakemberek, akiknek a véleménye irányadó a minőségi vendéglátásban. A dobogósok közül végül Vomberg Frigyes tanítványa, Pereszlényi Alexandra menüsora győzte meg leginkább a zsűrit. Győzelmével megtört az eddigi hagyomány és az előző évek férfi győztesei után, női szakács vehette át a fődíjat.

Mikor elindultam a versenyben, a fő célom az volt, hogy a kéthetes franciaországi tanulmányutat megnyerjem. Ez egy olyan lehetőség, amit szerintem soha életemben nem tudtam volna megvalósítani a műsor nélkül

– mondta Pereszlényi Alexandra, aki azt is tervezi, hogy elvégez egy cukrásztanfolyamot. 

„Nagyon büszke vagyok, hogy nőként bejutottam a top 3-ba, mert eddig ilyen még nem volt a Séfek Séfében. Érdemes harcolni az álmainkért, csakis rajtunk múlik, hogy mit érünk el. Fantasztikus érzés volt mikor Nóri kimondta a nevemet!” – tette hozzá Pereszlényi Alexandra.

(Kiemelt kép: TV2/Sajtószoba)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top