nlc.hu
Sztárok

Hollywood legkülöncebb sztárja: Nicolas Cage

Közel 40 éve a pályán Hollywood legkülöncebb sztárja, Nicolas Cage

Állandó balhék, alkohol- és anyagi problémák, cseppet sem unalmas magánélet. Az 58 évesen pedig ismét apuka lett Hollywood legkülöncebb színésze.

Nicolas Cage a Beverly Hills High School növendéke volt (ide járt többek közt Albert Brooks, Angelina Jolie, Lenny Kravitz, Slash, Rob Reiner, Bonnie Franklin és David Schwimmer is), már fiatal korában vonzotta a mozi világa.

Nicolas Cage akkor és most

Nicolas Cage 1981-ben (Fotó: Bob D’Amico /American Broadcasting Companies/Getty Images)

Felemelkedés, hanyatlás, balhék

1994-ben Cage már elismert színésznek számított. A 2000-es évek elejétől kezdve Cage egyre több gyengébb színvonalú filmben játszott. Ilyenek voltak például A szellemlovas és folytatása, a Veszélyes Bangkok (2008), a Féktelen harag, a Boszorkányvadászat, Elárulva – ezek kritikai és legtöbbször anyagi szempontból is megbuktak. Cage-nek többmilliós adóhátraléka keletkezett, miután több ingatlana és egyéb értékes tárgyai után nem fizette be rendesen az adót, emiatt később számos ingatlanát és értékes tárgyát árverésre kellett bocsátani.

Gyakran a pohár fenekére néz

Nicolas Cage egy elegáns Las Vegas-i étteremben például annyira ittas volt, hogy még a papucsába is alig tudott bebújni. A színészt többen hajléktalannak nézték, és mivel a hangoskodásával zavarta a többi vendéget, egyszerűen kidobták a Lawry’s Prime Rib steakhouse-ból.

Arra is volt példa, hogy egy Las Vegas-i bíróságon rendezett jelenetet, ugyancsak részegen.

58 éves sztár ötször nősült, háromszoros apuka

2021 februárjában ötödjére is megnősült Nicolas Cage. Az 58 éves színész február 16-án vette el legújabb feleségét, a 27 éves Riko Shibatát – akivel Japánban ismerkedett össze – a Las Vegas-i Wynn Casino and Hotelben.

Nicolas Cage akkor és most

Nicolas Cage és felesége (Fotó: Leon Bennett/Getty Images)

Cage első felesége Patricia Arquette volt, őt Lisa Marie Presley, majd Alice Kim színésznő követte, a negyedik felesége pedig Erika Koike sminkes volt, akivel csak 4 napig éltek házasságban.

Cage és Riko első közös gyermeke szeptemberben jött világra. A kislány megszületett szeptember 7-én, közölte Cage sajtósa a People-lel.

„Nicolas és Riko örömmel jelentik be lányuk születését. Anya és lánya jól vannak.”

Ő az első közös gyerekük, Cage-nek pedig a harmadik, már van egy 16 éves és 31 éves gyereke korábbi kapcsolataiból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top