nlc.hu
Sztárok

Lisa Marie Presley szerelmei

Ők voltak Lisa Marie Presley legnagyobb szerelmei

Lisa Marie Presley híres férfiak oldalán kereste a boldogságot, ám sosem találta meg igazán.

A néhány nappal ezelőtt váratlanul elhunyt Lisa Marie Presley-nek öt nagy szerelme volt élete során, közülük négyhez feleségül is ment. Házasságai azonban mind válással végződtek.

Danny Keough

Lisa Marie 17 éves korában, 1985-ben kezdett randizni a nála négy évvel idősebb chicagói zenésszel, Danny Keough-val. Három évvel később, 1988. október 3-án össze is házasodtak. Pár hónapra rá, 1989. május 29-én aztán megszületett a lányuk, Danielle Riley Keough, 1992. október 21-én pedig a fiuk, Benjamin Storm Presley Keough.

Lisa Marie Presley és Danny Keough

Lisa Marie Presley és Danny Keough (Fotó: Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images)

Öt és fél év házasság után, 1994 májusában aztán elváltak. Az egykori házaspár ezt követően is barátságban maradt és a férfi basszusgitárosként tagja volt egykori neje zenekarának is. 2005-ben Lisa Marie a People magazinnak úgy nyilatkozott, hogy Dannyvel olyanok, mint egy testvérpár. „Végső soron ez egy jó üzenet, amelyet el kell juttatni az emberekhez: nem kell a gyerekeidre rátenned a szarságot, még akkor sem, ha nem vagytok együtt. Attól még viselkedhetsz civilizáltan. Már akkoriban, amikor a gyerekeink születtek, tudtam, hogy Dannyvel életem végéig kapcsolatban lehetek. Tudtam, hogy jó apa lesz.”

Danny később vőfélyként vett részt Lisa Marie 2006-os esküvőjén Michael Lockwooddal.

Michael Jackson

Lisa Marie és Michael Jackson 1975-ben találkoztak először személyesen. Elvis lánya 7 éves volt ekkor, Jackson pedig még a Jackson Five tagja. Nem sokkal első férjétől való válása után, 1994 nyarán Lisa Marie férjhez ment a pop királyához. A Dominikai Köztársaságban, titokban kötöttek házasságot, a sajtóban pedig csak hetekkel később erősítették meg a hírt.

„Nagyon szerelmes vagyok Michaelbe, az életemet annak szentelem, hogy a felesége legyek. Megértem és támogatom őt. Mindketten alig várjuk, hogy családot alapíthassunk” – nyilatkozta akkoriban Presley.

Lisa Marie Presley és Michael Jackson

Lisa Marie Presley és Michael Jackson (Fotó: Stephane Cardinale/Sygma via Getty Images)

Négy hónappal a privát esküvőjük után az MTV Video Music Awards színpadán jelentek meg először közösen a nyilvánosság előtt, ahol csókot is váltottak. A pár házassága két évig tartott, gyermekük nem született. Lisa Marie 1996-ban beadta a válókeresetet.  

2010-ben Lisa Marie Oprah Winfrey-nek a következőképp beszélt Jacksonról: „Az egyetlen dolog, ami e tekintetben hasonló volt Michaelben és az apámban, az az, hogy megengedhették maguknak a luxust, hogy olyan valóságot teremtsenek maguknak, amilyet csak akartak. Az emberek pedig vagy beleillettek ebbe, vagy nem. Akik nem, azokat eldobták.”

John Oszajca

Lisa Marie 1999 májusában ismerkedett meg a hawaii születésű énekes-dalszerző, John Oszajcával. A férfi még az év karácsonyán eljegyezte őt, ám végül soha nem házasodtak össze. A jegyességet 16 hónap elteltével bontották fel.

Lisa Marie Presley és John Oszajca

Lisa Marie Presley és John Oszajca (Fotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images)

Nicolas Cage

Lisa Marie még jegyben járt Oszajcával, amikor 2000-ben, Johnny Ramone születésnapi partiján megismerkedett Nicolas Cage színésszel. Egy hónappal azután, hogy Lisa Marie szakított egykori vőlegényével, nyilvánosságra hozták a kapcsolatukat.

2002 februárjában egy rövid időre szakítottak, ám végül kibékültek és augusztusban, Elvis halálának 25. évfordulóján, egy privát szertartáson, Hawaii-on összeházasodtak. A ceremónián jelen voltak Lisa Marie gyermekei és édesanyja, valamint Cage akkor 11 éves fia, Weston. A házasság azonban alig négy hónapig tartott.

Lisa Marie Presley és Nicolas Cage

Lisa Marie Presley és Nicolas Cage (Fotó: Vince Bucci/Getty Images)

„Szomorú vagyok emiatt, de eleve nem kellett volna összeházasodnunk” – közölte akkor Lisa Marie a sajtósán keresztül. Cage közleményében pedig a következő állt: „Nem beszéltem a házasságról, nem fogok nyilatkozni a válásról sem. De szerettem őt.”

A színész egyik barátja a People magazinnak így nyilatkozott: „Elég időt töltöttek együtt ahhoz, hogy szerelembe essenek, de nem eleget ahhoz, hogy ez működjön is.”

Michael Lockwood

2003-ban Lisa Marie randevúzni kezdett Michael Lockwood zenei producerrel. 2006. január 22-én házasodtak össze, egy szűk körű, meghitt ceremónián Japánban. Két évvel később, 2008 októberében megszülettek ikerlányaik, Harper Vivienne Anne és Finley Aaron Love.

Lisa Marie Presley és Michael Lockwood

Lisa Marie Presley és Michael Lockwood (Fotó: Getty Images)

Házasságuk tíz évig tartott és nem zárult békésen, ugyanis a gyerekek felügyeleti joga és a vagyonmegosztás miatt heves bírósági csatározás alakult ki közöttük. Lisa Marie a válókereset beadása után négy hónappal kábítószerproblémák miatt rehabilitációra vonult. Ebben az időszakban felröppentek olyan hírek is, hogy az ikrek nevelőszülőkhöz kerültek, ezt azonban nagyanyjuk, Priscilla Presley cáfolta és leszögezte, hogy ameddig minden elrendeződik, ő vette magához az unokáit. 

A pár válását csak 2021-ben véglegesítették.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top