nlc.hu
Sztárok

Eminem ma 50 éves

A nagyszájú rapper, aki sosem tudott igazán bízni az emberekben – 50 éves lett Eminem

A ma 50 éves Marshall Mathers, azaz ahogy a világ megismerte, Eminem tagadhatatlanul az egyik legismertebb rapper a szakmában, még akkor is, ha az utóbbi pár évben nem volt annyira aktív. Habár a zeneiparban elképesztően sikeres, a magánéletéről ez nem mondható el. Az egyetlen állandó nő az életében a 28 éves lánya, Hailie, aki az első és egyetlen házasságából született.

Eminemet gyakran a „rap Istenének” nevezik. 15 Grammy-díjat nyert, a 2000-es évek legkelendőbb művésze volt, 17 Billboard Music Awards és 8 American Music Awards díjat is bezsebelt. A nyilvánosságot már az internet elterjedése előtt is nagyon érdekelte az előadó magánélete, ő viszont igyekezett a rivaldafénytől elzártan élni. Korábban nyilatkozott is róla, hogy a népszerűségéből fakadóan akadtak gondjai a bizalommal mind a szakmai, mind a magánéletét illetően.

Bizalmi problémáim vannak: nőkkel, barátokkal, bármivel. Mindig azon tűnődik az ember, hogy mi a valódi indítéka a másiknak.

Hozzátette, ez az oka annak, hogy a baráti köre is elég szűkös, és csak olyan embereket enged közel magához, akikről tudja, hogy örökké megbízhat bennük. Talán ez lehet az oka annak is, hogy a rapperre – egy hosszú kapcsolatát kivéve – még nem talált rá az igazi szerelem. Abban, hogy a legtöbb párkapcsolata zátonyra futott, közrejátszhat az is, hogy az édesanyjával való viszonya nem volt a legjobb: hosszú éveken át haragudott az asszonyra, és csak nem olyan régen tudta kimondani, hogy megbocsátott neki, amiért gyerekkorában nem volt mellette, amikor szüksége lett volna rá.

Fotó: Sal Idriss/Redferns

Fotó: Sal Idriss/Redferns

A nő, akit kétszer is feleségül vett

A leghosszabb és legstabilabb kapcsolata, egyben az első szerelme Kimberly Anne Scott volt, középiskolás korukban ismerkedtek meg. A lány a borzalmas családi körülményei elől menekülve költözött Eminem édesanyjának házába, nem sokkal később – 1989-ben – pedig egymásba szerettek. 1995-ben megszületett a kislányuk, Hailie Jade Mathers, pár év múlva pedig adoptálták Alainát, akit azért fogadtak örökbe, mert az édesanyja (Kimberly ikertestvére) drogtúladagolás miatt életét vesztette. Amikor Hailie négyéves volt, a pár egybekelt, de a házasságuk mindössze két évig tartott: 2001-ben beadták a válókeresetet és viszonylag gyorsan hivatalosan is szétválasztották őket.

Kimberly Anne Mathers rendzavarásért állt bíróság elé 2001 október 2-án (Fotó: Bill Pugliano/Getty Images)

Kimberly Anne Mathers rendzavarásért állt bíróság elé 2001 október 2-án (Fotó: Bill Pugliano/Getty Images)

Csupán öt évig bírták egymás nélkül, ugyanis 2006-ban ismét egymásra találtak, a világsztár pedig nevére vette Kimberly előző párjától született kislányát, Whitney-t. Nem sokkal később másodjára is kimondták a boldogító igent, a kapcsolatuk azonban ezúttal még rövidebb ideig tartott, mint az első alkalommal. Kim 2021-ben azzal került be a hírekbe, hogy michigani otthonában öngyilkosságot kísérelt meg, a mentők törték rá az ajtót.

Hailie Jade, Eminem lánya (Fotó: Instagram)

Hailie Jade, Eminem lánya (Fotó: Instagram)

A rappert a válása után a Pussycat Dolls énekesével, Kaya Jonesszal hozta össze a bulvármédia, bár egyik fél sem erősítette meg a kapcsolatot. Egyes híresztelések szerint 2002 és 2003 között jártak együtt, de ez idő alatt még csak közös kép sem készült róluk. Nagyjából ugyanebben az időben Britney Spearsszel is randizott. Ezt a kapcsolatot sem erősítették meg, viszont nem is cáfolták az érintettek. A rapper azokban az időkben két dalának szövegében is utalást tett a szőke popsztárra. A The Real Slim Shady című számában arról ír, hogy hazugságokkal próbálják „Britney Spears mellé ültetni”, a Marshall Mathersben pedig konkrétan azt mondja, hogy „Britney egy hulladék”. Arról is nyilatkozott, hogy lánya, Hailie nagy rajongója volt az énekesnőnek, ami őt nagyon zavarta, mert szerinte nem volt jó példakép. Magyarul: nincs rá bizonyíték, hogy ők ketten valaha is kavartak egymással, de az biztos, hogy valamiért nagyon haragszik Britney Spearsre Eminem.

2002-ben Brittany Murphyvel is randizott egy rövid ideig, miután a színésznő a rapper volt feleségét, Kimet alakította a 8 mérföld című filmben. Brittany azt mondta, ez a kapcsolat csak jött és ment, a képernyőn először nem éreztek különösebb kémiát, de elismerte, hogy idővel megváltozott valami. „Egy ponton nagyon közel álltunk egymáshoz, ő egy jó ember” – nyilatkozta a színésznő, aki 2009-ben túladagolásban hunyt el.

Karrine Steffans több mint 20 videoklipben szerepelt különböző hírességek oldalán, emiatt több munkatársával hírbe is hozták, többek között Eminemmel is. Steffans három New York Times-bestseller könyv szerzője, amelyek közül az egyik a How To Find, Seduce, And Keep The Man You Want (Hogyan lehet megtalálni, elcsábítani és megtartani azt a férfit, akit akarsz) címet viselte. Ebben egy listát is közzétett azokról a hírességekről, akikkel lefeküdt, ezen pedig Eminem is rajta volt. Kettejük románca állítólag 2003-ban kezdődött és csak rövid ideig tartott.

Brittany Murphy és Eminem a 8 Mérföld c. filmben (Fotó: Universal/Getty Images)

Brittany Murphy és Eminem a 8 mérföld című filmben (Fotó: Universal/Getty Images)

Majdnem kapcsolatok

Mariah Carey-vel is összehozták a lapok, ám míg a rapper bevallotta, hogy együtt voltak, az énekesnő tagadta, hogy kialakult volna közöttük valami. Eminem állította, hogy pár hónapig jártak, de Carey kötötte az ebet a karóhoz, hogy nem volt közük egymáshoz. „6-7 hónapig voltunk együtt Mariah-val, de valamiért nem működött. Nagyon eltérő a személyiségünk és az érdeklődési körünk, talán ez lehetett a hiba” – mondta Eminem. Azt énekesnő meghazudtolta a rappert és azt mondta, pontosan tisztában van vele, kik azok a férfiak, akikkel randizott, és Eminem nem volt köztük. 

Lógtam vele, beszéltünk telefonon. Azt hiszem, nagyjából négyszer találkoztunk. De nem hiszem, hogy ez azt jelenti, randevúztunk

– nyilatkozta Carey.

Az Amerikai pite-filmek színésznőjével, Tara Reiddel való kapcsolata miatt is megtalálták a bulvárlapok, akivel csak rövid ideig randizott, és fontosnak tartotta elmondani, hogy mindez a színésznő „betegsége és egyebei” előtt volt. Mivel a zenésztől nem áll távol, hogy dalaiban hangot ad az érzéseinek, így nem meglepő, hogy a 2018-as Kamikaze című számában meg is említi Reidet. Legutóbb – 2018-ban – Nicki Minaj-zsal hozták össze: az énekesnő bevallotta, hogy találkozgatnak egy ideje, amit Eminem is megerősített. A rajongók odavoltak a legújabb zenész párosért, ám mint kiderült, kettejük „kapcsolata” csupán egy reklámfogás volt, ami nagyon jót tett első közös daluknak, ami a Roman’s Revenge címet kapta.

Dr. Dre és Eminem a 2021-es Rock & Roll Hall Of Fame ünnepségen, Clevelandben (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images for The Rock and Roll Hall of Fame )

Dr. Dre és Eminem a 2021-es Rock & Roll Hall Of Fame ünnepségen, Clevelandben (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images for The Rock and Roll Hall of Fame )

A legfontosabb nő az életében

Annak ellenére, hogy Eminem a dalain keresztül és az interjúkban képes bárkit megszólítani, túlzott őszintesége miatt pedig többször megütötte a bokáját, a magánéletét mégis óvta a nyilvánosság elől az elmúlt közel harminc évben. Minden bizonnyal több nő is volt az életében, mint akikről tud a sajtó, ám fontosnak tartotta, hogy ne beszéljen minden egyes futó kalandról, már csak a lánya miatt sem. Jelenleg az egyetlen nő az életében a lánya, Hailie, aki szeret édesapjával megjelenni nyilvános eseményeken, valamint az utóbbi időben már saját jogán is sokat szerepel a bulvármagazinok címlapjain és modellként is kipróbálta magát. Hailie a leggyakrabban szereplő nő Eminem dalszövegeiben, a rapper több olyan számot kiadott a karrierje alatt, ami a lánya féltéséről, neveléséről szól.

Számos nő próbált azzal hírnevet szerezni magának az évek alatt, hogy azt állította, gyengéd szálak fűzik Eminemhez, de ezeknek a hitelességét nehéz lenne bizonyítani. Egy kezünkön meg tudjuk számolni azokat, akiket a nyilvánosság előtt is felvállalt. Mint mondja, szeretne egyszer erős, hosszú párkapcsolatban élni, de egyelőre a bizalmatlansági problémái miatt nem találta meg azt az embert, aki mellett biztonságban érezheti magát és akinek valóban megnyílhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top