nlc.hu
Sztárok

Megszólalt Frank Júlia öccse, Mérő Miklós

„Sajnos nem volt lehetőségem elbúcsúzni tőle” – megszólalt testvére elvesztéséről Frank Júlia öccse, Mérő Miklós

A két testvér között szoros volt a kapcsolat.

Október 18-án érkezett a szomorú hír, hogy 76 éves korában, hosszan tartó betegség után elhunyt Frank Júlia, az ország egyik legsikeresebb szakácskönyvírója. Öccse, Mérő Miklós az elmúlt napokban nemcsak ismerősöktől, hanem rengeteg ismeretlen embertől is kapott részvétnyilvánítást.

„Sajnos nem volt lehetőségem elbúcsúzni tőle. Jóllehet szoros kapcsolatban voltunk, az utolsó napokban már aludni sem tudott, rendkívül leromlott az állapota. A koronavírus miatt nem lehetett látogatni, és amikor legutóbb kerestem őt, azt mondta, visszahív. Erre már nem került sor”nyilatkozta a Blikknek. 

Frank Júlia 2020 tavaszán

Frank Júlia 2020 tavaszán / Fotó: Nagy Zoltán, nlc. archiv

Mérő Miklós arról is beszélt, hogy testvéréhez hasonlóan szüleik is rákbetegség következtében hunytak el. “Apám munkaszolgálaton volt az úrkúti mangánbányában, az orvosok szerint az ottani körülményektől lett beteg, másfél évvel az elvesztése után az édesanyánk is elment. A nővérem is hónapok óta daganatos betegséggel küzdött, és – sajnos – egy idő után a kemoterápiás kezelések annyira legyengítették a szervezetét, hogy egyre rosszabb állapotba került” – tette hozzá.

Ami a végső búcsút illeti, a temetéséről a család később gondoskodik, de hogy nyilvános vagy zártkörű szertartásra kerül-e majd sor, egyelőre nem döntötték el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top