nlc.hu
Sztárok

Mi történt Bálint Ádámmal a Megasztár óta?

Emlékszel még Bálint Ádámra? Három gyermeket nevel és sikeres színész a Megasztár szépfiúja

Bálint Ádám karrierjét nagyban segítette a Megasztár, de nem mindig tudott élni a lehetőségekkel.

Annak idején a Megasztár második évadában ismerte meg az ország Bálint Ádámot, aki Tóth Gabival és Caramellel együtt versenyzett, és végül hetedik lett. Azóta sokat változott az élete: már három gyermek édesapja, és most egy különleges színházi bemutatóra készül.

Bálint Ádám

Fotó: Astrum Színház

„Áldásnak érzem az életemben a Megasztárt. Egy illúzió, egy illékony pillanat volt az a felfoghatatlan ismertség és siker, amit a műsor hozott. Tudtuk, hogy hamar vége lesz, hiszen mesterségesen fenntartott hírnév volt ez, de hálás vagyok, hogy megtapasztalhattam. Tudom, milyen érzés, amikor rajongók százai ütik sikítva a turnébusz oldalát, milyen kimenni a színpadra a telt házas Arénában, és így már azt is tudom, hogy nem vágyom rá. Nem gondolkodom majd negyven év múlva a hintaszékben azon, hogy „Mi lett volna, ha”. A színház más ügy. Tulajdonképpen visszatértem oda a műsor után, de nem a sokat emlegetett szamárlétrát végigjárva, egyre nagyobb szerepekben, hanem „lifttel megérkezve” rögtön főszerepeket kaptam. Ezekkel a lehetőségekkel nem mindig tudtam élni, volt olyan feladat, ami meghaladta az akkori tudásom, emiatt nem arattam elsöprő sikert sem a közönség, sem a szakma szemében. Részben emiatt, részben a vezetőkhöz való viszonyban bekövetkezett törés miatt kicsit újra kellett kezdenem a szakmát, kisebb feladatokkal. Ebből a „citromból igyekeztem limonádét csinálni” és megtanulni, amit csak lehet. Minden előadáson a kollégákat néztem a takarásból, ellesve a szakmai fogásokat. Így talált meg sok szuper szerep mellett A Szépség és a Szörnyeteg német turnéjának Lumière-je, amit azóta már több mint nyolcszázszor játszottam el, illetve 2019-ben az évad karakterszínészének járó Honthy-díj” – meséli Ádám, akinek a magánélete is szépen alakult.

A feleségemmel, akit még a Megasztár háttérmunkáinak kapcsán ismertem meg, három gyereket nevelünk: Izabellt és az ikreket, Johannát és Benjámint.

Emellett új szakmai kihívások is várnak a színészre. „Az Operettszínházban tavaszi bemutatóink lesznek, előtte héthetes németországi turnéra megyünk. November 18-án Pomázon mutatjuk be az Astrum Színházzal A rózsa titkai című darabot, mely Antoine de Saint-Exupéry és felesége, Consuelo viharos szerelmének történetét dolgozza fel. Az előadást november 28-án a fővárosi közönség is láthatja a Bethlen Téri Színházban – meséli Ádám a darabról, ami a Déryné Program hozzájárulásával valósul meg. – A kis herceg egyes jeleneteit állítja párhuzamba az író életének jelentős pillanataival, így azok egészen új megvilágításba kerülnek. Kifejezetten élvezem a közös munkát, olyan, mint egy workshop, egy kis szabad műhelymunka, ahol mindenki gondolata és ötlete érvényes, és emiatt mindenki baromi tehetséges. Szerintem szerethető, okos, és léleksimogató előadás lesz.”

bálint ádám darab

Fotó: Astrum Színház

A darab többi szerepét Földes Tamás, Angyal Anita és Álmosd Phaedra alakítják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top