II. Erzsébet uralkodása alatt bizonyos ételeket kitiltott a palotából: ilyen például a fokhagyma és minden egyéb hagyma. Az ok: a királyi család tagjainak gyakran kell nyilvános szerepléseket vállalniuk, és a királynő úgy vélte, nem engedhetik meg maguknak, hogy hagymaszagú legyen a leheletük. Emellett sohasem fogyasztottak kagylót, osztrigát, mert a királynő azt vallotta, hogy ezek az ételek magukban hordozzák a fertőzés kockázatát.
III. Károly számára is van egy étel, amit egyáltalán nem hajlandó megenni, sőt, valószínűleg a királyi udvar lakói és látogatói sem fogják fogyasztani addig, amíg ő a király.
A Daily Expressnek Andrew Farquharson, a Clarence House helyettes háztartásmestere elárulta, hogy a libamáj 14 éve tiltólistás étel az egész udvarban. Az egykori walesi herceg még 2008-ban határozatban rögzítette, hogy a királyi család nem fogyaszt többé kacsa- és libamájat, mert az étel az állatok kihasználásával és kínzásával jár együtt.
Bár sokan tudják, az étel elkészítéséhez a kacsát vagy libát egy etetőcsövön keresztül kényszerrel kell etetni/hizlalni, hogy megnagyobbítsák a máját. Az olyan állatvédelmi csoportok, mint a PETA, az étel teljes betiltását követelik.
A háztartásmester elárulta, hogy bár Foie Gras, azaz libamáj sosem lesz tálalva a királyi vacsorákon, az új király imádja a gombákat.
II. Erzsébet királynő halála után automatikusan a legidősebb fia – immár – III. Károly király lett az Egyesült Királyság uralkodója, a hivatalos ceremóniára azonban csak jövőre kerül sor.