nlc.hu
Sztárok

III. Károly breaktánca

Láttad már III. Károlyt breaktáncolni? Most fogod!

Bár hihetetlennek tűnik, de egy 37 évvel ezelőtt egy rendezvényen valóban rávették Károly herceget, hogy breaktáncoljon.

A korona sorozat ötödik évadának Hogyan tovább? című epizódja végén látható az a jelenet, melyben Dominic West Károly herceg szerepében eljár egy breaktáncot. Bár a produkció számos eleme fikciós – hiszen nem dokumentum-, hanem drámasorozatról van szó – azonban a szóban forgó jelenet nem ezek közé tartozik, az ugyanis a valóságban is megtörtént.

Károly herceg 1985-ben

Károly herceg 1985-ben (Fotó: David Levenson/Getty Images)

Bár a táncról még videófelvétel is készült, mégis majdnem feledésbe merült. Még a sorozat atyja, Peter Morgan sem tudott róla, egészen addig, míg Dominic West fel nem hívta rá a figyelmét. A színész a szerepre készülve kutatásokat végzett Károly múltjára vonatkozóan és ekkor bukkant rá az alábbi, meglepő videóra.

„Peter eredetileg nem írta meg ezt a jelenetet, de felhívtuk rá a figyelmét: látnod kell ezt a csodálatos videófelvételt Károly breaktáncáról” –  mesélte a színész a Vanity Fairnek adott interjújában. Hozzátette, nagyon örül, hogy a jelenet végül bekerült a sorozatba, hiszen úgy érzi, rengeteget elmond Károlyról. – „Tudta, hogy nevetségesen fog kinézni, de látta azt is, hogy Károlyban, pláne fiatal korában, volt egyfajta versenyszellem, különsen, ha sportról van szó.”

A színész elmondta azt is, hogy egy tánctanár segítségével, a videó alapján elejétől a végéig megtanulta a táncot, utánozva Károly kissé merev és kínos mozdulatait. A forgatáson az egészet fel is vették, ám végül csak néhány kockát vágtak be belőle az ötödik rész végére.

 Dominic West táncol

A Károly királyt alakító Dominic West, egy tévéműsorban is megmutatta az ikonikus táncot (fotó: Profimedia)
Picture supplied by Ferrari,Image: 740932434, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

„Egyébként szórakoztató volt. Rendkívüli mozgása van. Valójában mesés” – jegyezte meg a színész.

A jelenet hitelességéhez tehát nem fér kétség, az időpontján azonban változtattak a sorozat készítői. Az ötödik évad ugyanis a kilencvenes évek elején-közepén játszódik, Károly viszont mintegy tíz évvel korábban járta el azt a bizonyos breaktáncot. A herceg 1985-ben alapítványa, a Prince’s Trust egyik eseményére, egy munkanélküli fiatalok számára tartott workshopra látogatott el, melyet a Nyugat-Sussexben található Middleton-on-Sea-ben rendeztek meg. A lapok korabeli beszámolói szerint a workshopot lezáró bulin egy Dwayne Smith nevű, 21 éves ír fiú két társával breaktáncot adott elő, majd rávette az eleinte vonakodó herceget, hogy csatlakozzon hozzájuk.  

via

Kiemelt kép: Profimedia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top