nlc.hu
Sztárok

III. Károly által kitiltott ételek

Ezt az ételt tiltotta ki a palotából III. Károly

III. Károly uralkodása alatt egészen biztos, hogy nem kerül az asztalra ez az étel.

II. Erzsébet uralkodása alatt  bizonyos ételeket kitiltott a palotából: ilyen például a fokhagyma és minden egyéb hagyma. Az ok: a királyi család tagjainak gyakran kell nyilvános szerepléseket vállalniuk, és a királynő úgy vélte, nem engedhetik meg maguknak, hogy hagymaszagú legyen a leheletük. Emellett sohasem fogyasztottak kagylót, osztrigát, mert a királynő azt vallotta, hogy ezek az ételek magukban hordozzák a fertőzés kockázatát.

III. Károly számára is van egy étel, amit egyáltalán nem hajlandó megenni, sőt, valószínűleg a királyi udvar lakói és látogatói sem fogják fogyasztani addig, amíg ő a király.

III. Károly kitoltott ételei a királyi palotából

(Fotó: Getty Images/Chris Jackson)

A Daily Expressnek Andrew Farquharson, a Clarence House helyettes háztartásmestere elárulta, hogy a libamáj 14 éve tiltólistás étel az egész udvarban. Az egykori walesi herceg még 2008-ban határozatban rögzítette, hogy a királyi család nem fogyaszt többé kacsa- és libamájat, mert az étel az állatok kihasználásával és kínzásával jár együtt.

Bár sokan tudják, az étel elkészítéséhez a kacsát vagy libát egy etetőcsövön keresztül kényszerrel kell etetni/hizlalni, hogy megnagyobbítsák a máját. Az olyan állatvédelmi csoportok, mint a PETA, az étel teljes betiltását követelik.

A háztartásmester elárulta, hogy bár Foie Gras, azaz libamáj sosem lesz tálalva a királyi vacsorákon, az új király imádja a gombákat.

II. Erzsébet királynő halála után automatikusan a legidősebb fia – immár – III. Károly király lett az Egyesült Királyság uralkodója, a hivatalos ceremóniára azonban csak jövőre kerül sor. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top