nlc.hu
Sztárok

Rácz Jenő a Michelin-csillagról

Rácz Jenő: „Belebetegedtem volna, ha nem kapok Michelin-csillagot”

Bizonyítani akarta, hogy itthon is megállja a helyét.

Nemrég Michelin-csillagot kapott Rácz Jenő két éve nyílt étterme, a Rumour. A vendéglátóhely tavaly már bekerült az ajánlott éttermek közé, ám a várva várt elismerést ebben az évben kapta meg. Ez azonban nem volt teljesen biztos, ugyanis Rácz Jenőék csak két héttel a gála előtt kaptak meghívót.

Rácz Jenő

Fotó: RTL

„Nem kaptunk meghívót az utolsó két hétig, úgyhogy úgy voltam vele, hogy húha, lehet, hogy itt baj lesz” – kezdte a Reggeliben a séf, aki sokat stresszelt azon, hogy vajon meglesz-e a csillag.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem számítottam rá. Mindent megtettünk, az egész csapat nagyon keményen dolgozott. Azért volt fontos, mert én vagyok az egyetlen séf, aki külföldön szerzett csillaggal jött haza és nekem fontos volt, hogy Magyarországon is tudjak teljesíteni. Hogy ne az legyen, hogy egy messziről jött ember bármit mondhat, hanem itthon is letegyem a névjegyem. Ha ez nem jött volna össze, megbetegedtem volna lelkileg” – mondta el a műsorban A Konyhafőnök séfje.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top