nlc.hu
Sztárok

Woody Allen első francia nyelvű filmje

Francia nyelvű filmet forgatott Woody Allen, pedig nem is beszéli a nyelvet

Nem bánja, hogy kevesebb bevételt hoz majd a film az Egyesült Államokban.

A francia közönségnek kíván köszönetet mondani Woody Allen az első francia nyelvű filmjével, amelynek forgatását a héten fejezte be Párizsban. “Amikor kísérletibb művekbe fogadtam, ők jobban támogattak és bátorítottak, mint az amerikai közönség” – hangsúlyozta az amerikai rendező, aki szerint New York már nem túl kellemes hely.

Woody Allen

Elkészült Woody Allen első francia nyelvű filmje – Fotó: Gari Garaialde/Getty Images

Boldogan szívom máshol a levegőt” – fogalmazott Woody Allen, akinek az amerikai filmgyártás hátat fordított, amióta nevelt lánya, Dylan Farrow azzal vádolta meg, hogy gyerekkorában a rendező szexuálisan molesztálta. Allen ellen azonban soha nem emeltek vádat.

A 86 éves rendező először forgatott franciául, jóllehet a nyelvet nem beszéli. “Tudom, hogy ez a film kevesebb bevételt fog hozni az Egyesült Államokban, mert a közönség ott nem szereti a feliratos filmeket” – jelentette ki Woody Allen, aki a későbbiekben vagy színházban fog dolgozni vagy pedig könyveket ír.

Woody Allen Párizsban forgatott filmjének címe egyelőre nem ismert, az alkotás munkacíme WASP 22 (Woody Allen Secret Project). A főszerepeket Lou de Laâge, Melvil Poupaud, Niels Schneider és Valérie Lemercier alakítja. A rendező a történetről annyit árult el, hogy “egy krimiről van szó, egy komoly bűn és bűnhődés történetről, egy adag romantikával”.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top