nlc.hu
Sztárok

Jamie Lee Curtis akkor és most

64 éves lett Jamie Lee Curtis – Varázslatos fiatalkori fotókat mutatunk a színésznőről

Hollywood ügyeletes stílusikonja, aki sosem megy ki a divatból! 64 éves lett a magyar gyökerekkel is rendelkező Jamie Lee Curtis.

Jamie Lee Curtis nagyszüleit Schwartz Manónak és Klein Ilonának hívták, nagypapája a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkáról, nagymamája a felvidéki Nagymihályról származott. Végül a házaspár az Egyesült Államokba emigrált, fiuk, Bernard Schwartz, ismertebb nevén Tony Curtis már New Yorkban látta meg a napvilágot 1925-ben.

Jamie Lee Curtis akkor és most

Jamie Lee Curtis testvére és szülei, Tony Curtis és Janet Leigh 1961-ben (Fotó: Keystone-France/Gamma-Rapho via Getty Images)

A kétszeres Golden Globe-díjas Jamie Lee Curtis legendás édesapja, Tony Curtis nyomdokaiba lépett, 18 évesen kezdte meg filmes karrierjét, de először csak apró mellékszerepeket kapott: 1977-ben a Quency M.E. című sorozatban tűnt fel, de ugyanebben az évben szerepelt a Columbo egyik epizódjában is, mint pincérnő.

Jamie Lee Curtis akkor és most

Jamie Lee Curtis 1966-ban, kislányként (Fotó: Martin Mills/Getty Images)

A Halloween – A rémület éjszakája című horror csinált sztárt belőle a hetvenes évek végén. A következő évtizedben annyi horrorban szerepelt, hogy tiszteletbeli sikolykirálynő lett. A Szerepcserében és A hal neve Wandában pedig azt is meg tudta mutatni, hogy csodálatos komika.

Jamie Lee Curtis akkor és most

A már felnőtt Jamie, 1977-ben (Fotó: Getty Images/Bettmann)

Megküzdött a saját démonjaival

A színésznő nem csinált titkot a nehezebb időszakaiból sem. Egy 13 évvel ezelőtti interjúban mesélt, életének egyik hosszan tartó fájdalmáról. Bár a boldogság már a nyolcvanas években rátalált, amikor megismerte későbbi férjét, a színész/forgatókönyvíró/rendező Christopher Guestet, de több dologgal is meg kellett küzdeniük. Miután két évig próbálkoztak azzal, hogy saját gyerekük legyen, az orvosok megállapították, hogy ez sajnos nem lehetséges, miközben Jamie Lee mindennél jobban szeretett volna anya lenni.

Jamie Lee Curtis akkor és most

Jamie és híres szülei 1991-ben (Fotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images)

A másik nehézséget egy rosszul sikerült műtét okozta. Ugyancsak a nyolcvanas években átesett egy plasztikai műtéten, ami sok fájdalommal járt, és a felépülés közben rászokott a kemény fájdalomcsillapítókra, és kis híján egy évtizedébe telt, hogy megszabaduljon a piruláktól. Tisztaságához az is hozzájárult, hogy örökbe fogadtak két gyermeket a férjével..

A színésznő jelenleg is önkéntes tanácsadóként működik közre számos drogellenes kampányban.

Jamie Lee Curtis akkor és most

A színésznő 2010-ben (Fotó: Frazer Harrison/Getty Images)

Ma már természetes öregedéspárti

„Igen. Voltak szépészeti beavatkozásaim. Botoxoltattam is– mondta a Today című amerikai hírműsorban, ahol hozzátette, az eljárás nem egészen úgy végződött, ahogy szerette volna. „Eltüntette a botox a mély árkokat az arcomról? El. Cserébe pontosan úgy néztem ki utána, mint egy műanyag baba” – mesélte a színésznő, aki nagyon megbánta a szépészeti beavatkozásokat, és ma már elfogadja magát úgy, ahogy van.  

Jamie Lee Curtis nemcsak rajongóit, de lányait is arra biztatja, hogy a megjelenésük helyett inkább azzal foglalkozzanak, hogyan segíthetnek azokon, akiknek szükségük van rá.

Büszke transznemű gyermekére

Tavaly mesélt arról először, hogy két örökbe fogadott gyermeke közül az egyik transznemű. Jamie Lee Curtis az AARP-nek adott interjújában kihangsúlyozta, hogy Ruby nemváltó folyamata segített abban, hogy a korábbi véleményét a nemi identitásról felülírja. Most már úgy gondolja, hogy az ember naponta változik, folyamatos metamorfózisban vagyunk. „Csodálattal és büszkeséggel néztük, ahogy a fiunkból lányunkká vált Ruby” – mondta.

Jamie Lee Curtis akkor és most

Jamie Lee Curtis napjainkban (Fotó: Michael Tullberg/Getty Images)

Curtis idősebbik lánya, Annie 2019-ben ment férjhez, és a színésznő reméli, hogy férjével, Christopher Guesttel  – akivel 1984 óta házasok – hamarosan nagyszülők lesznek. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top