nlc.hu
Sztárok

Női sztárok, akik nemet mondtak a retusra

5 női sztár, aki nemet mondott a retusra

Ezeknek a színésznőknek elegük lett abból, hogy a fotóikon vagy épp a filmjeikben utólag eltüntessék a ráncaikat, narancsbőrüket, egyéb kisebb-nagyobb tökéletlenségeiket.

Kate Winslet

Kate Winslet híres arról, hogy vállalja a testét úgy, ahogy van. Így tett az Easttowni rejtélyek című sorozatban is, ahol még a legpőrébb jelenetek esetében is elutasította, hogy filterekkel, digitális utómunkálatokkal tökéletesítsék a külsejét. „Azt hiszem, az emberek ezért kapcsolódnak ehhez a karakterhez úgy, ahogyan teszik, mert nyilvánvalóan nincs feljavítva. Teljesen működőképes nő, a hibáival együtt, akinek a teste és az arca úgy mozog, ami megfelel a korának és az életmódjának, valamint annak, ahonnan származik. Azt hiszem, egy kicsit ki vagyunk éhezve az ilyesmire” – nyilatkozta egy alkalommal a színésznő.

Kate Winslet

Kate Winslet (Fotó: Daniel Zuchnik/Getty Images)

Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis legújabb filmje, a Minden, mindenhol, mindenkor kapcsán árulta el, hogy elege lett abból, hogy rejtegetnie kelljen a testét és azt akarta, hogy a filmbéli karaktere a lehető legvalódibb legyen. „A világon van egy iparág – egy milliárd dolláros, billió dolláros iparág –, amely rejtegeti a dolgokat. Korrektorok. Testformálók. Töltőanyagok. Eljárások. Ruházat. Hajba valók. Hajformázók. Mindent megtesz, hogy elrejtse a valóságot, hogy kik vagyunk. Az én utasításom viszont az volt mindenki számára: azt akarom, hogy ne titkoljunk el semmit” – fejtegette a sztár, aki elárulta azt is, 11 éves kora óta ebben a filmben mutatta meg a hasát először úgy, hogy nem volt behúzva.

Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis (Fotó: Mike Coppola/FilmMagic)

Keira Knightley

Keira Knightley rendszeresen elmondja, mennyire ellenzi a retusálást. Emlékezetes, hogy a 2004-es Artúr király című film plakátján látványosan photoshopolták az alakját, későbbi munkái során azonban már nem engedte, hogy ezt tegyék. „Szerintem a nők teste csatatér, és ezért részben a fotózás a hibás” – jegyezte meg egy nyilatkozatában. 

Keira Knightley

Keira Knightley (Fotó: Nicholas Hunt/Getty Images)

Jameela Jamil

Jameela Jamil, A jó hely című szitkom egyik főszereplője elérte, hogy hogy a műsor promóciós fotóin ne retusálják őt. „Sikerült rávennem az NBC-t, hogy beleegyezzenek abba, hogy ne retusálják a promóciós képeimet, ami nagyon klassz volt, mert általában ezeket a képeket erősen feljavítják. Nem akarom ezt látni magamon, és nem akarom, hogy akik követnek engem, valamiféle mesterséges intelligencia által tökéletesített képet lássanak rólam.”

Jameela Jamil

Jameela Jamil (Fotó: Frazer Harrison/Getty Images for The Recording Academy)

 Amy Schumer

A Túl szexi lány című film forgatásakor Amy Schumer is kikötötte: semmilyen testrészét sem retusálhatják. „Azt mondtam: ne retusáljanak engem ebben a filmben. Ne retusáljanak semmit. Láthatod a narancsbőrömet… Láthatod a hurkáimat, bármit. … És ettől remekül érzem magam” – mondta a Hollywood Reporternek.

 Amy Schumer

Amy Schumer (Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top