nlc.hu
Sztárok

Amber Heard új tárgyalást követel

Amber Heard új tárgyalást követel Johnny Deppel szemben, szerinte igazságtalanság történt

Amber Heard és ügyvédcsapata nem hagyja annyiban az esküdtszék ítéletét: fellebbeztek és új tárgyalást követelnek.

Amber Heard ügyvédei még a nyáron kilátásba helyezték a virginiai Fairfax megyében, hogy fellebbeznek a 10,3 millió dolláros kártérítés ellen, amit a színésznőnek a volt férje, Johnny Depp részére kellene kifizetnie az esküdtszék ítélete szerint.

Amber Heard

Amber Heard (Fotó: Getty Images)

A Daily Mail azt írja, hogy a 36 éves Heard a múlt hónapban nyújtotta be fellebbezését. Ügyvédjeivel azzal érvelt, hogy a terápiás jegyzetei egy részének kizárása, amelyekben arról számolt be, hogy Depp bántalmazta őt, tisztességtelen tárgyalást eredményezett.

Most, egy november végére datált 68 oldalas dokumentumban Heard ügyvédei azt írják, hogy a bíróság megakadályozta az esküdtszéket abban, hogy több olyan esetet is figyelembe vegyen, amikor Heard jelentette Depp bántalmazását egy egészségügyi szakembernek.

Ha nem változtatják meg, az, hogy a bíróság kizárta a családon belüli bántalmazásról orvosoknak tett egyidejű jelentéseket, megnehezíti más áldozatoknak az állításaik bizonyítását, és valószínűleg elriasztja őket attól, hogy feljelentést tegyenek a bántalmazójukkal szemben” – írták a dokumentumban, amiben továbbá azt is megfogalmazták, hogy:

Ez a döntés, ha helybenhagyják, kétségtelenül visszatartó hatással lesz más nőkre, akik beszélni kívánnak a befolyásos férfiakkal kapcsolatos bántalmazásról.

„Ennek az ügynek azért sem lett volna szabad bíróság elé kerülnie, mert egy másik bíróság már megállapította, hogy Depp több alkalommal is bántalmazta Heardet” – írták Heard ügyvédei, utalva az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bíróságának egy másik, Depp által indított rágalmazási perben hozott ítéletére, amely szerint A Karib-tenger kalózai színésze bántalmazta volt feleségét.

A másik fél is perel

Depp jogi csapata is fellebbezést nyújtott az ügyben, azt állítva, hogy a Heard ellen elkövetett rágalmazás egyetlen vádpontja, amiben elítélték, „téves”.

Mindkét fellebbezési kérelemről bírák egy csoportja fog dönteni. Attól függően, hogy melyik jogi csapat marad csalódott az ítélet miatt, Depp vagy Heard ezután az állam legfelsőbb bírósága elé viheti az ügyet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top