nlc.hu
Sztárok

Schumacher Vanda a tanárok helyzetéről

„Olyan siralmasan keveset keresnek, hogy elszégyellem magam” – Schumacher Vanda a tanárok helyzetéről

Húga miatt érintett az ügyben.

Az elmúlt időszakban egyre több híresség emeli fel a szavát a pedagógusok méltatlan helyzete miatt. Múlt héten nyolc budapesti tanárt rendkívüli felmondással kirúgtak, mert korábban részt vettek a polgári engedetlenségben. Az Eötvös József Gimnázium egy, a Karinthy Frigyes Gimnázium hat és a Vörösmarty Mihály Gimnázium egy tanárának szűnik meg a jogviszonya. Azóta többször is tüntettek a tanárok és a diákok egyaránt, de Lilu is kiállt a pedagógusok mellett Instagram-oldalán. 

Schumacher Vanda

Schumacher Vanda (Fotó: Instagram)

Ezúttal a Celeb vagyok, ments ki innen!-ből is ismert Schumacher Vanda fakadt ki egy hosszabb posztban, aki azért érintett, mert éppen a húgának próbál segíteni középiskolát találni. 

„Együtt járunk sulit nézni, hogy a legjobbat tudjuk választani számára, ez viszont nem is olyan egyszerű. Főleg úgy, hogy közel 16.000 tanár hiányzik a közoktatásból, akik pedig vannak, olyan siralmasan keveset keresnek, hogy elszégyellem magam. Nem tudom, hogy várhatnám el, hogy a húgomnak, és még a komplett új generációnak jó oktatásban legyen része, ha nincs, aki tanítsa őket. Minden egyes ember gondolkodjon el azon, hogy mennyire megdöbbentő, hogy egy tanár 160 ezerért dolgozik. Hogy tud ez megtörténni? Hogy várhatnánk el a tanároktól, hogy ennyi pénzből nem csak, hogy megéljenek, hanem minőségi munkát végezzenek, miközben egy gyorséttermi dolgozó többet keres?” – írja posztjában a színésznő, melynek a végén arra kéri követőit, hogy írjanak alá egy petíciót a változásért. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top