nlc.hu
Sztárok

II. Erzsébet királynő humora

Nem is gondolnád, de II. Erzsébet igazi humornagyágyú volt

Erzsébet királynőt gyakran állították be komor főméltóságnak, pedig őfelsége humora legendás jó volt, mutatjuk mennyire!

A sótlan angol humor – szokták mondani, pedig valójában szó sincs arról, hogy a britek nem értenék a viccet. Igen, kicsit fekete a humorérzékük, és igen, sokszor a szarkazmus is visszaköszön belőlük, de ugyanúgy benne vannak a tréfában, mint bárki más a világon. Ha pedig már britek és humor, akkor nem mehetünk el szó nélkül Erzsébet királynő mellett, a szeptember 8-án elhunyt uralkodó humorérzéke ugyanis legendásan jó volt! 

II. Erzsébet királynő nevet

Fotó: Getty Images/Max Mumby/Indigo

Egy anekdota szerint, amit Richard Griffin, a királynő egykori testőre idézett fel, néhány évvel ezelőtt egy csapat amerikai turista megszólította Erzsébetet a balmorali birtoka közelében. Mivel nem ismerték fel, megkérdezték tőle, találkozott-e már a királynővel, mire őfelsége rögtön rávágta, hogy nem, de a férfire mutatott, és azt mondta: „ő viszont már igen”. 

Az irónia olyannyira nem állt távol az uralkodótól, hogy még a világ vezetőit is képes volt egy-egy jól célzott odamondással megtréfálni, többek között ez is látható a videóban, ami a TikTokra került fel. Az egyik részben a 2021-es G7-t találkozó látható, ahol a Covidra való tekintettel az országok vezetőit 1,5 méteres távolságra ültették egymástól, amit a királynő nem tudott szó nélkül hagyni: „Most úgy kellene tennünk, mintha jól éreznénk magunkat?Boris Johnson erre azt felelte: „Határozottan úgy.” De az is látható, amikor Justin Trudeau miniszterelnök kijelentésére – miszerint ő Kanada 12. miniszterelnöke, mióta Erzsébet uralkodik –, így reagált: „Köszönöm, miniszterelnök úr, hogy ennyire öregnek érezhetem magamat.” 

A két perces poénokkal tűzdelt etapban szerepelnek bevágások arról, hogy mennyire imádott az állatok közelében lenni (és hogy ezt ők is mennyire szerették), sőt, az a bizonyos pillanat szintén felbukkan benne, amikor karddal próbált felvágni egy tortát. És persze nem mehetünk el szó nélkül a 2012-es londoni olimpiára készült szereplése mellett sem, ahol Daniel Craig, azaz James Bond partnereként mókázott, vagy amikor Paddington macival közösen megvitatták az ötórai tea közben, hogy a kedvencük a lekváros szendvics, amit Erzsébet nemes egyszerűséggel a retiküljéből húzott elő.  

Persze a legédesebb pillanat mind közül, amikor hangosan felkiált, mert a még gyerek Harry herceg ráállt a lábára, az ugyanis tényleg annyira emberi momentum, mintha nem is a királynő, hanem egy szimpla nagymama szerepelne rajta az unokájával. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top