nlc.hu
Sztárok

Charlbi Dean színésznő halálának oka

Nyilvánosságra hozták, milyen betegség végzett Charlbi Dean színésznővel

Egy macskák, kutyák nyálában is megtalálható parazita végzett a 32 éves Charlbi Deannel.

Még augusztusban jött a hír, hogy váratlanul, 32 éves korában meghalt Charlbi Dean dél-afrikai színész és modell, akit a legtöbben A szomorúság háromszöge című filmből ismerhetnek. A színésznő New Yorkban, rövid betegség után hunyt el. Most kiderült az is, miben. 

A boncolást végző New York-i intézmény szóvivője elmondta, hogy Dean a Capnocytophaga baktérium által okozott vérmérgezésbe halt bele, amelyhez nagy mértékben hozzájárult az is, hogy a színésznő lépét 2009-ben egy autóbalesetet követően eltávolították. A Capnocytophaga-fertőzés meglehetősen ritka annak ellenére, hogy a baktérium egyik alfaja például a kutyák és macskák nyálában is megtalálható.

Általában nem veszélyes az emberre, azonban nagyon ritka esetekben akár végzetes is lehet a fertőzés, amely különösen veszélyes az autoimmun betegséggel vagy lép nélkül élő emberekre nézve. Azt nem közölték, hogy Dean miként fertőződött meg a baktériummal – írja a 24.hu.

 

Charlbi Dean dél-afrikai modell és színésznő A Szomorúság háromszöge című film fotózásán a 75. Cannes-i Filmfesztiválon 2022. augusztus 30-án

Charlbi Dean dél-afrikai modell és színésznő A Szomorúság háromszöge című film fotózásán a 75. Cannes-i Filmfesztiválon 2022. augusztus 30-án (Fotó: CHRISTOPHE SIMON / AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top