nlc.hu
Sztárok

Így spórolnak a celebek

Spórolásra kényszerültek a sztárok is: Lukács Mikiék és Fodor Zsóka is komoly döntést hoztak

A folyamatos drágulások nyomán a celebek is kénytelenek meghúzni a nadrágszíjat.

A hírességeket is elérte a spórolás, őket sem hagyja hidegen az árak emelkedése. Van, aki jobban megválogatja, mire költ, más az extra kiadásain spórol.

Lukács Mikiék ezen a télen nem fűtik az otthonukat 18,5 foknál melegebbre. A műsorvezető a családi házukban igencsak letekerte a termosztátot, az elmúlt években ugyanis tartották a 21-22 fokot. “Inkább felveszek egy mackóalsó és egy mackófelsőt, minthogy trikóban flangáljak télvíz idején is” – indokolta a döntését. Nem csupán a spórolás miatt vállalják be a 18,5 fokot, hanem mivel kevesebb gáz áll rendelkezésre, szerintük másoknak erre most nagyobb szükségük van.

Lukács Miki

Lukács Mikiék inkább beöltöznek, mint túlfűtsenek  – Fotó: Sajtóklub

Elmondása szerint a párja, Peller Anna és a kislányuk egyáltalán nem ellenkeztek, hogy lehűtött minden helyiséget: “Egyrészt ők is jobban alszanak ebben a hőfokban, másrészt pedig ők is felöltöznek“.

Fodor Zsóka is a spórolás mellett döntött a mai, megdrágult világban, miközben még soha nem volt erre szüksége, mivel mindig addig nyújtózkodott, ameddig a takarója ért. Most viszont – mint mondja – meg kell fognia a pénzt.

Fodor Zsóka

Fodor Zsókának már nincs pénze utazgatni – Fotó: Sajtóklub

Sok dolgon nem tudok spórolni, például a szakmámból kifolyólag mindig topon kell lenni. De amin tudok, spórolok, mint például a taxin. Busszal intézem a dolgomat” – árulta el a 80 éves színésznő, aki kénytelen volt lemondani az utazásról. Mivel nem beszél nyelveket, eddig mindig társakkal utazott, de jelenleg ezt nem tudja finanszírozni.

Nagy Feró is meghúzta a nadrágszíjat: a rezsiárak miatt teljesen átalakította az energiatakarékosság jegyében az őrbottyáni házát, amin napelem is van. Még nyár végén mesélt arról, hogyan fogja ezt kivitelezni: “Lesz, ahova majd egy ajtót fel kell raknom, mert nem akarom fűteni az egész előszobát, mert minek. (…) Vannak olyan szobák, ahonnan a fiaim már kiköltöztek, amit tulajdonképpen már nem használunk. Ajtót becsukjuk, fűtés le“.

Nagy Feró

Nagy Ferónak szívügye az energiatakarékosság – Fotó: Sajtóklub

Mindemellett automata lámpákat is felszereltetne a házukban, mert akkor, ha kimegy egy helyiségből, a lámpa magától lekapcsol. “Végigterveztem a házamat, hogy hol lesz automata lámpa. Odamegyek, felkapcsolom, ha elmegyek, kikapcsol. Ennyi” – mondta a 76 éves rocklegenda.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top