nlc.hu
Sztárok

Kerek születésnapos sztárok 2022-ben

„Soha nem tartottam búcsúkoncertet, remélem, nem is fogok” – kerek születésnapos sztárok 2022-ben

Évek óta vannak a képernyőn, generáció nőtt fel a zenéjükön, szerepeiken, filmjeiken, darabjaikon. Néha úgy érezzük, hiába repül az idő, kedvenceinken nem fog, pedig idén nem kevés hírességünk ünnepelt kerek születésnapot.

Kevés pozitívabb kisugárzású ember él ma Magyarországon Zoltán Erikánál, aki mind a karrierjében, mind a magánéletében boldog és kiegyensúlyozott. Az énekesnő február 15-én lett 60 éves, és bár hosszú karriert tudhat maga mögött, mai napig nem tervezi a leállást.

Zoltán Erika

Zoltán Erika (Fotó: Olajos Piroska)

Elkezdtem ’86-ban az első dalommal, és soha nem akartam abbahagyni. Soha nem tartottam búcsúkoncertet, remélem, nem is fogok. A leghosszabb leállás talán tíz hónapos volt az életemben, még a lányom születése idején. A kilencvenes évek közepén – amikor jött ez az eurodiszkó őrület DJ Bobóval meg a többiekkel – a legismertebb nyolcvanas évekbeli slágereim egy időre háttérbe szorultak, de volt helyette más – mondta akkor az nlc-nek Erika. – Vannak még megvalósítatlan terveink, hosszú távra tervezünk. Idén előttünk áll még négy fontos projekt. Lesz egy több állomásból álló nagy koncertes, élő zenekaros Erika 60 országos turné, aminek lesz majd az év második felében egy nagy budapesti zárókoncertje. Bucsi Mariann írónő barátnőm segítségével készül egy nagyon regényes, nagyon különleges könyv, ami az életemről szól, de ne hagyományos életrajzi könyvre gondolj, ez kicsit más lesz. Ezenfelül tervben van még egy Zoltán Erika-musical, a Szerelemre születtem, és limitált példányszámban megjelenik egy bakelitlemez a legnagyobb slágereimmel: a zenei alapot aktualizáltuk, de a dalok ugyanazok maradtak.

Augusztus 28-án volt 80 éves Szilágyi Tibor, aki 57 éve van a színészi pályán. Közel kétszáz színdarabban lépett már színpadra, megfordult tévéjátékokban és filmekben is, sőt rendezőként és művészeti igazgatóként is kipróbálta magát. Arról, hogy mit jelent neki ez a kor, ezt mondta az nlc-nek.

Szilágyi Tibor

Szilágyi Tibor (Fotó: Olajos Piroska)

Az mindenképpen megkönnyíti a dolgot, hogy 57 éve vagyok a pályán és sok fantasztikus szerepet játszottam, ebben vannak olyan jelentősek is, amelyek találkoztak a közönség, a kritikusok és az én elképzeléseimmel is. A pályám végig egy saját analizálásról szólt, de természetesen eszébe jut az embernek, hogy hány éves. A nyolcvan azért nem egy „karon ülő” kategória, de hálát adok a jó Istennek és a karrieremnek is, hogy ilyen egészségi állapotnak örvendek és még mindig játszhatok. Ennél nagyobb öröm nincs.

Augusztus 6-án ünnepelte hetvenedik születésnapját Balázs Klári.

Balázs Klári

Balázs Klári (Fotó: Birton Szabolcs)

„Nagyon örülök, sőt büszke vagyok rá, hogy hetvenéves vagyok, és még mindig dolgozom. Egyáltalán nem érzem a koromat” – mondta lapunknak Klári, aki azóta sem állt le a koncertezéssel, sőt idén hatalmas bulit csaptak férjével, Korda Györggyel a Sziget fezstiválon.

Janza Kata augusztus 3-án ünnepelte 50. születésnapját.

Janza Kata

Janza Kata (Fotó: Birton Szabolcs)

„Ezt az ötvenet az ember összefoglalja, és visszatekint. Mégiscsak egy mérföldkő. A barátaim közül sokan mondták, hogy nekik már a negyven is ilyen volt, nekem az még nem. Még a 45 sem, annak ellenére, hogy akkor is nagy banzájt csaptunk. Most először érzem azt, hogy van egyfajta összetartozás, és szeretném, mindenki legyen ott, aki az elmúlt ötven évemben kitartott mellettem” – mesélte az ünneplésről a színésznő.

Vitray Tamás november 5-én ünnepelte 90. születésnapját, aki ma már visszavonultan éli az életét. El is mondta miért és hogyan telnek a napjai.

Van rendszer az életemben, reggelente elvégzem azt a fizikai munkát, ami szerintem egy korombelinek elengedhetetlen, hogy működőképes legyen. Gimnasztikázom, szobabiciklizem. Volt olyan szakasza az életemnek – és akkor sem voltam nagyon fiatal –, amikor kijártam a Margit-szigetre, futottam egy kört, utána elmentem úszni. Ez ma már nem így van. Együtt jár a korral, és az ember pontosan tudja, bármilyen egészségügyi probléma után nem tér vissza ugyanarra a színvonalra és képességhez, mint előtte.

Vitray Tamás

Vitray Tamás (Fotó: Vörös Szilárd)

Halász Judit október 7-én lett nyolcvan éves.

Fiatalon az ember még nagy terveket sző, és sokat szeretne elérni. Egy bizonyos kor fölött viszont már csak a napok a fontosak, hogy azokat úgy éljem meg, ahogy szeretném. Vannak terveim, de igazából nem szívesen beszélek egyikről sem, mert olyan változó a világunk, hogy nem tudjuk, mit hoz a holnap – majd hozzátette, mi az, amit megtanult az élettől. – Nevetségesnek vagy közhelyesnek hangozhat, de azt tanultam, hogy a figyelem és a szeretet a legfontosabb, és ezeket minden gyereknek meg kell kapnia. Akire nem figyelnek, az elvész. Sok tehetség elkallódik, mert nem veszik észre, hogy mi rejtőzik bennük. A másik pedig az elfogadás és a nyitottság, és ha egyet lehetne kérni az emberektől, így a születésnapomra, akkor azt szeretném, ha megszűnne a gyűlölködés. Sokféleképpen gondolkozunk, sokfélék vagyunk, mindannyian másféle életet élünk, és ha szeretni nem is tudjuk egymást, legalább ne gyűlölködjünk.

Halász Judit

Halász Judit (Fotó: Schumy Csaba)

Ernyey Béla június 10-én lett 80 éves, aki bár a születésnapját nem ünnepli, elmondta nekünk, hogyan él most.

Ernyey Béla

Ernyey Béláról (Fotó: Steindl Gabriella)

Nagyon régóta nem ünneplem a születésnapomat. Egész életemben az volt a vágyam – és ez Magyarországon lehetetlennek tűnt –, hogy ötvenévesen nyugdíjba mehessek. De ez a szakma nem igazán olyan, amiben korán nyugdíjba lehet menni. Nagyjából azonban mégis sikerült, mert azzal a kitérővel, hogy elmentem 31 évesen külföldre, onnantól kezdve már csak arról szólt az életem, hogy úgy vagyok, végezzem a kinti dolgaimat, Magyarországon pedig látogassam a nagymamámat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top