nlc.hu
Sztárok

Majka őszintén beszélt szülei elvesztéséről

„Meccset néztünk, felült és meghalt” – Majka őszintén beszélt a szülei elvesztéséről

Édesapja halála jobban megviselte a rappert, mint édesanyjáé.

Majoros Péter, Majka a 24.hu és a  Magyar Hospice Alapítvány új podcastsorozata, a Nincs rá szó vendége volt, ahol őszintén beszélt szülei veszteségéről, a Covid-osztályon megélt félelméről és karrierjéről – szemlézte a Blikk

Az ózdi rapper 20 éve, a valóságshow-k kezdetén tűnt fel. Bár nem nyerte meg a ValóVilágot, de a rapzenészkarrierje elindult, nem sokkal később már műsorvezetőként is debütált. Azóta számos vetélkedő házigazdája, zsűrije, 2022-ben a Forbes magazin a „legértékesebb magyar celebek” rangsorának első helyére tette. A sok csillogás mögött azonban komoly traumák is vannak. Majka az édesapját a húszas évei elején, az édesanyját pedig 2018-ban veszítette el.

Majka

Fotó: Schumy Csaba

„Faterral rengeteg dolgot nem tudtam megbeszélni, ami anyával megvolt. Sok élmény kimaradt. Örültem volna, ha látja, mit érek el. Anya jött a koncertre, látta, mennyi ember van ott, megélte a sikereimet, látta az unokáját. Az fáj ebben az egészben, hogy nem tudsz hova hazamenni, amikor meghalt mindkét szülő. Amikor anya meghalt, én végleg eljöttem Ózdról – mondta, majd hozzátette, hogy az édesapja szinte a karjaiban halt meg. – Meccset néztünk, felült… és meghalt. 45 éves volt. Fejletlen volt a szíve, ami a boncoláskor derült ki, mellette cigizett és megivott napi tíz kávét. Infarktust kapott, és ennyi volt. Talán szép lett volna, ha 75 évesen hal meg.”

A rapper ezt követően kitért édesanyja elvesztésére is. 

Húsz évig volt nagyon beteg. Petefészekrákot diagnosztizáltak nála. Amikor ez kiderült, visszaszokott a cigire, letette a jogosítványt, elkezdett nagyon máshogy élni. Végül össze is jött neki, nagyon küzdött, és meggyógyult ebből. Aztán tíz év után kiújult a rák. Megint kapta a kemoterápiát, minden rendben volt, aztán 2017 decemberében nem láttam hetekig, és akkor sokat romlott az állapota. Akkor tudatosult bennem, hogy közeli lesz az ő halála – magyarázta, és beszélt arról is, apja halála jobban megviselte. – Fiatal voltam, fel sem fogtam, mi történt. Fél év múlva lett nekem ebből problémám, akkor kezdődtek a szívproblémák. Kicsit rá is beszéltem magam, hogy apámnak fejletlen volt a szíve, akkor biztos nekem is. Azóta meg is műtöttek kétszer, de nem volt komoly baj, szívritmuszavarom volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top