nlc.hu
Sztárok

György herceg keresztapja, Hugh Grosvenor

Ő György herceg milliárdos keresztapja

Ismerd meg György herceg milliárdos keresztapját, Hugh Grosvenort.

A brit királyi családban senkinek sincs, csak egyetlen pár keresztszülője: mindenkinek jut egy rakás keresztanya és keresztapa. Ez viszont vice versa működik, hiszen Viktória királynő például 58 gyerkőcnek volt a keresztanyja, míg II. Erzsébet királynőnek 29, III. Károly királynak pedig 27 keresztgyereke van. György herceg szintén számos keresztszülővel büszkélkedhet, azonban Vilmos és Katalin barátokat és rokonokat egyaránt felkértek erre a szerepre.

A kis György keresztszülei között megtalálhatjuk Vilmos unokatesóját (Zara Tindallt), és Westminster hercegét is, aki nem mellesleg meglehetősen fiatalon, 22 évesen lett keresztapa. De nem is a kora a legmegdöbbentőbb Hugh Grosvenorban, hanem a vagyona. Közel 10,6 milliárd font (majdnem 5 billió forint) van a bankszámláján.

Hugh Grosvenor, György herceg keresztelője

Hugh Grosvenor György herceg keresztelőjén (Fotó: John Stillwell – WPA Pool /Getty Images)

Hugh magániskolákban folytatta tanulmányait, majd tájgazdálkodásból diplomázott a Newcastle Egyetemen. A főiskola után néhány évet különböző ingatlankezelő társaságoknál dolgozott. Amikor azonban 64 éves korában elhunyt az édesapja, megörökölte a nemesi címeit és a családi vállalkozást is.

Azaz, ha Westminster hercegének, esetleg márkijának, Grosvenor grófnak, Belgrave vikomtjának vagy Grosvenor bárónak szólítod, hallgatni fog ezek közül bármire.

A herceg egyébként mindösszesen 25 éves volt apja halálakor, így ilyen fiatalon került a kezébe az a vállalatmonstrum, amit a Grosvenor Csoportnak hívunk. Ez pedig azt jelenti, hogy jelenleg Hugh a tulajdonosa jó adag óriási területnek Londonban, illetve szerte az Egyesült Királyságban, több, mint 40 lakóépület, irodaház és üzlet az Egyesült Államokban és Kanadában, valamint egyéb projekteknek Ázsiában és az európai kontinensen.

Hugh Grosvenor

Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

És melyik része az Londonnak, ahol ha sétálsz, akkor Hugh tulajdonán lépkedsz?

Konkrétan övé az egész Park Lane utca a belvárosban, ami a Hyde Parkot elválasztja a Mayfair városrésztől, aminek a fele egyébként szintén Hughé, ahogy a Belgravia kerület 300 holdja. A családnak emellett van még egy nagy adag ingatlanja is Cheshire, Lancashire-ben, Skóciában és Spanyolországban is.

Ezek után valószínűleg nem fogsz meglepődni, ha azt mondjuk: Hugh a leggazdagabb 30 év alatti a The Sunday Times listája szerint, a családja együtt pedig a 12. helyen landolt a világ leggazdagabbjai között. Nyilván felmerül benned a kérdés, hogy van-e valakije, akivel mindezt megoszthatja? Nos, a válaszunk: nincs, úgyhogy érdemes nyitott szemmel járkálni Londonban, hátha Hugh meglátogatja az egyik ingatlanját…

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top