nlc.hu
Sztárok

Andrea Riseborough Oscar-jelölése

A botrány ellenére sem vonják vissza Andrea Riseborough színésznő Oscar-jelölését

Az amerikai filmakadémia szerint voltak aggasztó módszerek a jelölés támogató kampányában, mégsem vonják vissza Riseborough jelölését.
Andrea Riseborough színésznő a To Leslie című filmjének vetítésén 2022. december 07-én New Yorkban

Nem vonja vissza Andrea Riseborough brit színésznő Oscar-jelölését az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia, ám a szervezet szerint a film támogatói kampányában bevetett módszerek „aggodalomra adnak okot” – írja a BBC.

A filmakadémia azután vizsgálta meg Riseborough jelölését, hogy a színésznő múlt héten az egész filmszakma megdöbbenésére felkerült az Oscar-jelöltek listájára. Sokak szerint a színésznőt érdemtelenül jelölték legjobb színésznőnek, októberi megjelenése óta a To Leslie című film mindössze 27 ezer dollárt hozott a jegybevételekből, és igazán senki nem hallott róla. Emellett kifogásolták, hogy Riseborough nagyon agresszív támogatói kampánynak köszönheti a jelölést, ám ezzel megsértették a filmakadémia által meghatározott lobbiszabályokat. 

A vizsgálat arra jutott, hogy a jelölési kampánnyal kapcsolatos problémák „nem érték el azt a szintet, hogy a jelölést vissza kellene vonni”. Bill Kramer, az akadémia vezérigazgatója hozzátette: „azonban olyan közösségi média- és tájékoztatási kampánytaktikákat fedeztünk fel, amelyek aggodalomra adtak okot. Ezek miatt közvetlenül az illetékesekkel vesszük fel a kapcsolatot”. Azt azonban nem fejtették ki, hogy pontosan kik és hogyan a felelősek a problémás módszerekért.

(Kiemelt kép: Jason Mendez/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top